Økoferie vandreferie vandring sundhed pilgrimsvandring

Birthe 

Birthe Straarup – Forfatter til bogen om solskinsmad og ophavskvinde til sundhedsvandringen “Fod på livet ~ fra Gedser til Skagen”.

Birthe er født i 1952 og har interesseret sig for ernæring og kostprincipper fra hun var barn. Efter endt korrespondentuddannelse og journalisthøjskolen vendte hun tilbage til sin interesse for, hvordan mennesker forebygger sygdom og holder sig  raske og rørige. Hun er uddannet sundhedspædagog (zoneterapeut, kinesiolog, kostvejleder, psykoterapeut) og arbejder tillige med homøopati udfra kinesiologiske muskeltest.

“Jeg drives af nysgerrighed, efter at finde mening og sammenhæng. Det er ofte nødvendigt at gå på tværs af gængse opfattelser, at se virkeligheden fra nye vinkler. Jeg plukker de dele af tilgængelig viden, som jeg finder relevante, og som passer med mine erfaringer og praktiske resultater i mit eget og i andres liv.

Jeg lever selv af solskinsmad, fordi jeg mærker, hvor meget energi, det giver mig. Jeg elsker solskinsmadens friskhed, dufte, de mange nuancer og de skønne farver ved hvert eneste måltid. Sidst men ikke mindst er det en skøn tanke at leve uden at slå ihjel og samtidig vide, at jeg agerer klimakærligt.”

Birthe har siden midten af 80’erne givet personlig terapeutisk rådgivning, holdt foredrag, kurser og workshops.
I 2003 skabte hun vandreturen Fod på Livet – fra Gedser til Skagen, som er baseret på solskinsmad.
Den lange tur på 700 km blev gennemført for 10. gang i 2012.

Fra 2013 har turen været delt op i uge-ture med udgangspunkt i Gl. Ry, Midtjylland.
Og i 2017 blev den lange 4 ugers tur genoptaget på samme rute som tidligere fra Gedser til Skagen.

Frivillige

Siden vi gik Gedser – Skagen første gang i 2003, har frivillige hos Fod på Livet har været mange og meget forskellige søde mennesker. Nogle har været der længere end andre, og alder synes ikke at forhindre deltagelse – hverken som deltager eller som frivillig i køkkenet. Som køkkenhjælpere har den yngste været 18 og den ældste 83 år.

Som frivillige har vi også haft chauffører, stifindere og fotografer. Alle har været nysgerrige på især maden og på, hvordan de ville reagere på den. Og alle har fundet det spændende og udfordrende at være med.

Du er altid velkommen til at kontakte Fod på Livet og høre, om der er brug for frivillig hjælp.