Så gælder det Fyns land. Der lades op med lækker mysli med nye danske æbler, kokos, kanel og karob. Det er ren slik. Her Bente og Sanne.
Marianne stødte til gruppe i aftes og skal ud på sin første dagsvandring. Ingvard instruerer i morgenbuffetens muligheder og Lisa er koncentreret om solrisen.
Det er Vindinge skole - en lille folkeskole, som for et år siden blev "nedlagt" og nu er en underafdeling af en større skole i Nyborg. Her er imidlertid den samme dejlige energi som altid, og vi har nydt opholdet.
Klar til afgang i skolegården.
Det har som bekendt regnet en del på det sidste. Pedellen var så sød at bekfræfte vores anelser om, at den første natursti kun fem minutter fra skolen, ville være mer end mudret. Så vi sendte gruppen på ud på en anden og mere sikker rute på de første km, og så to køkkenholdet en tur ned til åen for at få be- eller afkræftet formodningen. Det viste sig at vandet stod højt - så vi havde valgt rigtigt.
Køkkenholdet begav sig derefter ud på ruten efter deltagerne. På vejen kom vi forbi de nydeligste små æbletræer bugnende fulde af discovery- og ananasæbler. Anne, træernes ejer, kom ud og gav os lov til at forsyne os. Ja, hun viste os endda også sine skønne blommetræer og bad os plukke løs - for de kunne alligevel ikke selv nå at spise det hele, sagde hun. Sikken vidunderlig overflod. Tak til Anne for det dejlige møde.
Så gik turen til næste undersøgelsesområde, hvor den fornævnte å kunne tænkes at være gået over sine bredder. Det viste sig imidlertid at være falsk alarm. Vejen fra Hudevad til Sønder Nærå var fin og tør. Da vi havde gået strækningen frem og tilbage til bilen igen, kørte vi lidt tilbage på ruten til det aftalte frokoststed ved naturbørnehaven, slog os ned ved søen, stak fødderne i vandet og ventede på deltagerne, som snart efter indfandt sig.
Vejret var skønt, og her er Ingvard den første i det kølige vand.
Så gik det videre til Lindved og Steinerskolen for køkkenholdets vedkommende. Vi ventede min mor, som kom med frisk salat, rucola, druer og forsyninger af tørprodukter til maden.
Da vi om aftenen samledes til møde, fortalte Lisa om en sjov oplevelse, hun havde haft i Højby. Hun var kommet til at gå lidt for langt, inden hun skulle dreje. Hun kom forbi en kæmpe stor hund, som pludselig gav sig til at gø, så det gibbede i Lisa. Da hun så indså, at hun skulle tilbage for at gå den rigtige vej, og altså forbi hunden igen, sneg hun sig hen til den, og sprang frem og gøede ligeså højt ad den, som den havde gået ad hende. Og .... den gloede helt forfjamsket og målløs efter hende .... hvis en hund altså kan være det ... og sagde ikke en lyd!
Anja var kommet i snak med en spændende mand om bier og bistader. Meget pudsigt, fordi hun netop søger viden og information om bier!
Køkkenholdets kreationer - multisalat - tomatsalat med basilikum - rødkåls/gulerods/stærktkrydret og Eva's rug-solris med lime. Uhm, hvor det smager.
tilbehøret er linet op: surkål, dressing, hasselnødder iblødsatte, purløg, kværnet sesamfrø, iblødsatte solsikkekerner.
Aftenmødet byder på resterne af Ankies lækre kage fra i går. Alle er helt vilde med den. Man kan finde opskriften i bogen Rawcake af Caroline Fibæk. Den består hovedsaglig af iblødsatte, fintmalede hasselnødder, dadler, kokosolie og rå kakaonibs. Den orange topping er malede gojibær og nødder.
Alle er godt trætte, så vi slutter efter at have sunget Jeg er pilgrim.....
God nat og sov godt.