I går kom Jette til – i køkkenet - for en enkelt dag – og det er skønt med nye øjne på turens mange små detaljer.
Gruppen er nu på 11 personer – det kan vi lige overkomme at servicere. Vi står nu stadig op kl. 05 for at nå at lave lækker Solskinsmad til deltagerne, som i den grad er værd at kræse for. Her til morgen er der tid til også at lave rå æblekompot med ægte vanilje, kardemomme og kokos.
Vi har to gæster her til morgen, som gerne vil med til Sukkertoppen, hvor en tredje støder til.
Vejret er skiftende – fantastiske skyformationer – farver fra lys blåt til mørk lilla. Nogle få dråber falder ned, men ellers er turen bare et skønt skue i grønne nuancer og lyngblomster.
Køkkenholdet, som i dag er Jette og undertegnede nusser os færdige i køkkenet på Brædstrup skolen og kører til Salten for at tanke diesel. På vejen tilbage mod Gl. Ry tager vi en slapper i det grønne græs og kigger på skyer i en halv times tid - befriende og afstressende.
I Gl. Ry er Anne og Marianne kommet fra Sjælland. Vi spiser frokost oppe ved Gl. Ry mølle med udsigt over Moss Sø.
Her fra venstre: Anne, Marianne og Jette.
En af Gl. Ry's søde lærere møder os for at give os nøgle til overnatningsbygning og bad i hallen.
Og så er der madlavning i det lille og velfungerende køkken.
Om aftenen er der råhygge i stedets bløde sofa-arrangement. Det er vi ikke just vant til. Det er noget andet end de hårde taburetter uden ryglæn, som de fleste skolekøkkener er udstyrede med.