Dag 17 - Onsdag d. 23. august - Danmaks hjerte
Endelig en dag med udsigt til sol, hvor meldingen kunne lyde: lad regntøjet blive i bagagebilen og tag roligt sandalerne på!Mange var lidt klatøjede her til morgen. Alarmen i gymnastikisalen var gået ved tre-tiden og havde kimet i 10 minutter. Det føles langt, når man gerne vil sove! Gulvet havde desuden knirket heftigt, hver gang nogen dristede sig det mindste skridt på vej til en natlig tissetår.
Vi ventede tålmodigt på Ejstrupholm Skoles 4.5.og 6. klasse som ankom med bus kl. 9.35. 100 dejlige børn myldrede ud og stillede op til uddeling af Fod på Livet-armbånd.
Og så var der afgang ad stien ved den gamle veteranbane.
Her er Ejstrupholm skoles Steffen Meibom med elever.
Og her den lange hale af glade og muntre børn, som klart var vant til at vandre længere end blot frem og tilbage fra bilen og pc'eren!
Naturstien går gennem nogle af Danmarks smukkeste landskaber. Her Kvinsø nord for Bryrup.
Her er gruppen nået til Vrads Station, hvor eleverne skildtes fra Fod på Livet for at gå en alternativ rute tilbage til Ejstrupholm.
Madbilen var på tur for at hente Søvinds gedefeta og Ligegårds gedegouda, som deltagerne er helt vilde med. Vi har været foruden i et par dage, og det var yderst velkomment, at feta'en igen var på bordet her til aften.
På vores vej var vi inde hos Lone Hedegaard og den velassorterede gårdbutik i Them, Gothenborg. Her købte vi bananer og grapefrugter til vores morgenmad og fik et tip om, hvor vi kunne købe gulerødder.
Deltagerne har haft en lang men meget smuk tur her gennem Danmarks hjerte. Kigger man på vores land som var det en fysisk krop, kan man forestille sig chakraerne fordelt med hjertet her ved Himmelbjerget, som ligger en halv snes kilometer fra vores rute.
Frokosten blev for de flestes vedkommende indtaget ved Virklund kirke.
På dette tidspunkt meldte lokalradioen, at de gerne ville tage et interview ved slutningen af turen, og så måtte guidningsplaner og chaufførturnus endnu en gang revideres og personer skiftes ud. Inger, som egentlig skulle have været guide på hovedfeltet, tog i stedet bagtroppen, og jeg forsøgte at nå frem til skolen med fortroppen til aftalt tid. Men der var længere end beregnet, og radioen måtte tage timenyhederne først og fik så endelig deres interview med turens gæve alderspræsident, Esther Laursen fra Århus og undertegnede som suppleant.
Om aftenen var Lars Mygind, TFT-terapeut fra Tornby projektets foredragsholder på Ungdomsskolen i Silkeborg. Det blev en fornøjelig aften med mange gode grin og hjertelighed. Lars er en uomtvistelig fortolker af sin egen uhøjtidelighed, råt for usødet, og der lægges ikke fingre imellem, når han tager fat på livets store spørgsmål i hælhøjde. Alt, hvad der generer, bankes i bogstaveligste forstand ud af kroppen på den, der kommer i kløerne på ham.
Lars har sat sig selv den udfordring at følge Fod på Livet i tykt og tyndt i en uge fra i dag. Her er han ved morgenmaden.