Økoferie vandreferie vandring sundhed pilgrimsvandring
Dag 6 - Torsdag d. 16. august - Super dag med vand og sol

 

Fin nat – især shelter-soverne er højt oppe – natten var fuld af stjerner og frisk luft.

Jesper har sovet under en omvendt båd på græsset.
Og her synger han og Lisa deltagerne op kl 5.45.

Flere deltagere har vanen tro her de første dage siddet med fødderne i vand på grund af vabler. Vejret er varmt og fødderne bliver endnu varmere. Det er en balance, hvor meget fodbad der skal gi’s til ”undersåtterne”. Claus’ har været ihærdig – måske lidt for ihærdig – det er svært at sige. I hvert fald er der ikke nogen fast fodsål at gå på i dag, og da han skulle have været stifinder, får jeg selv en formiddag ude på ruten med markeringer og kridt – en helt vidunderlig tur langs vandet og gennem skovene syd og nord for Bisserup.

Vi mødes af en flok børn med deres voksne, lige før skoven ved Holsteinsborg. De spørger, om vores markerings-ringe nu også er naturvenlige, og de får forklaringen om, at det er bast eller uld med ris-chips på, og at de forsvinder og går ind i det biologiske kredsløb på kort tid. Dejligt at vores børn er så bevidste om, hvordan man skal opføre sig i naturen.


Turen i dag er lang – næsten 30 km. Heldigvis lufter det lidt og sidst på dagen kommer der regn - et par timer i træk. Så regnslagene må frem inden Julemærkehjemmet.

Vi er indkvarterede hos de smilende op positive børn og voksne på Skælskør Julemærkehjem. En varm og opmuntrende atmosfære hersker i alle afdelinger, og vi finder os hurtigt til rette i festsal og kantine. Køkkenet har et rigtigt prof køkken her til aften – dejligt.

Om aftenen bliver vi vist rundt af to elever, Mikkel og Simon.  Til både deres og vores fornøjelse.