Økoferie vandreferie vandring sundhed pilgrimsvandring
Dag 27 - Torsdag d. 06. september - Morgensang med Sindag Privatskole

Morgen kl. 07.00. Vi begynder med den sædvanlige mælkebøtte-drink - mælkesyregæret mælkebøttesaft fra "Herrens Mark". Det hed tidligere Fynsk Mælkebøttesaft - som egentlig var lidt mere beskrivende. Hvem ved hvad Herrens Mark står for? Men nu ved du det! 

Og så er der morgenmad.

Johannes fra 4. klasse kommer ind og siger godmorgen. Det er såå hyggeligt at gense ham og hans venner her på skolen. De er søde og interesserede i vores mad - og altid hjælpsomme og nærværende. Herligt at børn kan gå på en skole som denne, hvor de har tilpas rum for deres udfoldelser og samtidig et miljø, som de kan overskue.

Ann leder morgensangen - vi får den gode: Er du sur min ven... med klap i hænderne, knips med fingrene, klap på lårene, stamp med fødderne og hurraråb. Herligt!

Ann fortæller om dagens mundheld: At feje noget ind under gulvtæppet. Der kommer et par rigtige bud fra eleverne. Og det næste mundheld læses om og bliver sat på opslagstavlen, så man kan gå og fundere over det i dagens løb. Det lyder: At brænde sit lys i begge ender.

Vores Lisa har rygsækken fuld af autentisk pædagogik, så hun fortæller ungerne om vores vandretur fra Gedser til Skagen og får dem med ved at stille små spørgsmål undervejs: Ved I hvad denne sydligt liggende ø hedder? Hvem kom fra Odense? Og så får de lige lidt om at spise grøntsager. For de har fortalt os, at sund mad, det gider de ikke spise. Ta' den!

Så er der afgang mod Mosbjerg og Ålbæk Plantage. Det blæser lidt fra vest men er fint tørvejr. Deltagerne møder lokale, som plukker kantereller og fortæller om, hvordan de smager godt ovenpå leverpostejmadder.... Så da de hører om vores koncept, trækker de lidt på smilebåndet og ryster på hovedet. 

Andre får set en lille bambi, og Jesper møder en mand med kikkert, som spejder efter kongeørne. De siges at være set her i området. 

Køk-holdet kører en tur ud til Moskildvad - Martinus' barndomshjem. Her er en stille ro. 

Før aftensmåltidet går der yoga i nogle af deltagerne - her er opvisningsholdet.

Og her tilskuerne.

Menuen denne aften er rødbede/fennikel/persillerodssuppe - blendet. Med finthakken grønkål.
Hertil multisalat, tomatsaslat med løg, basilikumpesto og kogt perlebyg.