Økoferie vandreferie vandring sundhed pilgrimsvandring
Dag 26 - Onsdag d. 05. september - Frokost i dejligt læ

Det blæser fra vest. Det måtte jo komme. Heldigvis er solen fremme og "maler" naturen skøn og klar. 
Det forhindrer dog ikke Vivi i at benytte sig af sit regnslag. Hun har nemlig gjort holdt i en grøftekant, hvor marken bag ved er ved at blive høstet. Hvis man har set det tæppe af avner, som kommer ud bag en mejetærkser, ved man, hvilken regn af avner og halm det indebærer.
Vivi vejrer faren for at få sin del af avnetæppet i sin madkasse. I stedet for at lukke madkassen tager hun resolut sit regnslag over hovedet, bliver siddende og oplever, hvordan det føles at være i avnestorm.

Det virker lidt som om, der er livløst i mange af de små byer, vi går igennem på denne egn. Men Kristine kommer forfrisket tilbage fra et familiebesøg hos svigerfamilien og fortæller, at der sandelig er masser af liv. Folk her kender virkelig hinanden og kommer rundt hos hinanden. 

En anden deltager har mødt en gammel vandringsmand på egnen. Han fortalte hende om, hvordan man vil nedlægge det lokale forsamlingshus, og hvor vred han var over det. 

Aftensmåltidet er blandt andet denne multisalat pyntet med morgenfruekronblade.

Dagens undervisning resulterer i denne hokkaidosalat fra Vivis hånd - super stærk med massesr af ingefær, æbler og anis.

Og i arame-tang med løg og kokos.

Her er persillerod med kanel og radiser fra Dortes hånd.

Og her en nørd-salat på bund af kogte grønne linser, lag af stribet rødbede med citron, græskarkerner og nørd-striben med tempeh og frisk koriander.

Bordene er forholdsvis høje og stolene lave..... der kan lægges lidt af hvert på bordet......

Ved aftenmødet fortæller Kristine om sit fag: døvetolkning. Det er et f ascinerende sprog og meget elegant at se udført. Her akkommpagnerer Lisa til Jeg vil male dagen rød, mens Kristine tolker teksten.

Og bagefter synger vi Jeg ved en lærkerede - med tolkning.

God nat og sov godt.

Birthe