Solskin igen, igen! Der var jeg heldig. Jeg er stifinde gennem Ålborg, så det er ren foræring.
Videre forbi Ålborg-tårnet og ned til en kvarters-pause i Ansgar kirke.
Så er det videre ad Vesterbro-gade til broen og Nørresundby. Her hviles i Skanseparken efter den bratte opstigning ad Bjerggade. En lille hund er meget nysgerrrig og vil gerne klappes.
Gennem det militære nord for Løvenborgparken kommer vi ud på Hvorupvej lidt sydligere end forventet og går op mod kirken. Den ligger smukt deroppe på toppen.
Så er det frokost og hvil. Med usigt til Hvorup kirkes æstetisk anlagte kirkegårdsplæne.
Ankie og Leanne har sat markeringerne på den sidste halvdel af ruten – fra Hvorup til Sulsted.
På Sulsted skole mødes vi af serviceleder Ole Sørensen og Lars. Lars skaffer en super madras til Leanne – tak for det J
I hjemkundskab har tilvalgsholdet gang i boller og brødbagning – og jagten på en hveps. Så der er høje hvin og latter fra de skønne børn, som takles fint af en sød lærer.
På undervisnings-holdet laver Dorrit rå hummus - uhm! Ingelis og Lise får lavet i en blendet suppe, som smager skønt.
Her præsenteres maden.
På aftenmødet taler vi blandt andet om nogle af de græntsager, som endnu ikke helt er kommet i sæson: rosenkål, pastinak, kålroe, jordskok. Rosenkål er fine at snitte fint og blande i salat - og de små kan marineres, evt. sættes på en lille pind og bruges som snack. Pastinak er bedst som tilberedte. Kålroen kan bruges både rå og tilberedt, fx i en "avocado-frakke". Jordskok er himmelsk i rå tilstand, og Bente fortæller, at hun skærer den i meget tynde skiver og tørrer den i ovnen, så den bliver til chips. Tørring i ovn skal foregå på max. 42 grader, hvis du vil beholde livskraften i fødeemnet.
God fornøjelse med at eksperimentere - og sov godt :-)