Økoferie vandreferie vandring sundhed pilgrimsvandring
Dag 19 - Onsdag d. 29. august - Her i Mammen - der står vi sammen..

Friske børn myldrer allerede ved 6.30 tiden. Det er simpelt hen for spændende med al den mærkelige mad, vi spiser, til at de kan vente med at komme til sædvanlig tid. En af dem spørger: Hvorfor spiser de aftensmad om morgenen? De er ikke vant til grøntsager Det er planen, at vi skal være med til morgenidræt, men det ud over Lise Kjærs deltagelse i de mindstes fodbold, bliver det til at kigge på. Græsset er dugvådt og disciplinerne er fodbold, og fangeleg, hvor man parvis med ryggen til hinanden fanger en anden enhed. De store spiller basketball indendørs. Men morgenen er skøn, og det er hyggeligt at være tilskuer til ungernes leg.

 

Kl. 9 går vi til morgensang. Her samles alle i ”Mellemrummet” – den nye fløj med god plads til alle og med fine nye toiletter og baderum. Vi synger ”Må din vej gå dig i møde” sammen, og bagefter synger Fod på Livet vores ”Vi er Fod på Livet-vandrere med solskinsmad ombord” for børnene. Til sidst synger de deres Mammen-sang for os. De er en fin sang af Poul Maritn, som sidder i ørerne resten af dagen.

Her er skoleleder Dynes, den stolte far, med sin sidst ankomne søn på 3 måneder.

Wush-cirkel - her fotograferet af Poul Martin.

Vi går af sted i strålende solskin og målet er Ø-Bakker. Et af de skønneste steder i Danmark. 

 
Her et hvil inden bakkerne.

Køk har spottet lækre velsmagende æbler i en privat have. Vi går indenfor og møder Anton, som er forstmand og har en skøn have, hvor blomsterne myldrer i alle kulører, og urterne forsyner ham med mad på bordet. 

Alle får sig en lur i det dejlige landskab blandt får og lyng. En enkelt stålorm får vi også set, inden turen går videre ind til Ørum.

Det er Lisa og Lise, som er på køkkenholdet. Her er Lises blomkål/fennikelsalat 

og Lises sødkartoffel-skiver med topping af bl. a. selplukkede tyttebær og løg.

 

Om aftenen ser vi dokumentarfilmen Garbage Warrior, som handler om, hvordan man kan bygge sit hus af affald – dåser, plastflasker, syltetøjsglas, gamle bildæk og meget andet. Og hvordan man kan overleve på fineste vis med at dyrke sin egen mad – også uden at tilføre vand udefra, men blot ved naturligt at rense sit spildevand og genbruge det.

God nat og sov godt.