Økoferie vandreferie vandring sundhed pilgrimsvandring
Dag 14 - Fredag d. 24. august - Stifinder med omsorgs-gen

Morgen på Bredager skolen i Jelling. Der er ingen hoppepuder, som vi ellers gennem flere år har hygget os med, lige inden vi gik fra skolen. Til gengæld er det fint vejr til at stige op på højene og skue ud over Jellings omgivelser. Man er ved at grave en mængde oldtidsfund op i dette område, og selv asfaltvejen bliver beslaglagt på visse steder.

Gruppen tager sig god tid her til morgen – turen er kort – blot 16 km, så der er tid til at kigge indenfor i den smukt restaurerede kirke.

Jesper går foran på det første trafikerede stykke vej, hvor trafikken er hurtig og tæt. Han har lånt min lilla paraply og svinger den venligt men bestemt, når en bil kommer susende, så trafikanten bliver gjort opmærksom på os. De fleste besinder sig og sænker hastigheden.

Dorte er stifinder på sin dejlige stille og jordnære måde. Ikke så mange ord og gennemført præcision og detaljerigdom. Om aftenen lyder det: Dorte, det der med at du ikke har noget omsorgs-gen, det passer altså ikke. Vi føler os så trygge i dine hænder – du passer så godt på os J

Undervisningsholdet, Kristine, Lisa og Ulla får til opgave at lave en eller flere salater ud af følgende råvarer: rødbeder, fennikel, en hokkaido, et bundt grønkål, en bladselleri, et blomkål og tre røde batater (søde kartofler). Efter nogen betænkningstid går de i gang med tre salater, Lisa skaber et hokkaido-fad med lime/stevia-dressing og grønkålskant pyntet med aronia og mandler.

Kristine skaber en rødbede-skål med bladselleri og fennikel smagt til med kokos og ingefær.

Ulla skaber et fad med batat og blomkål pyntet med rødbede og grønkål.

Smukt og delikat.