Økoferie vandreferie vandring sundhed pilgrimsvandring
Dag 11 - Tirsdag d. 21. august - Brenderup-børnene og stillegang

Morgensol bag træer – udkigget  fra hjemkundskab her på Brenderup og Omegns Private Realskole har altid været et underfuldt kick.

Ib har sædvanen tro mobiliseret hele 4 klasser til dagens vandring. 6. og 7. klasser samt 10.

Og nysgerrig på vores lidt anderledes måde at indlede vores dag på har han gjort det til en tradition, at børnene er med i vores morgencirkel. I dag laver vi wush-cirkel sammen med hele banden – vi stiller os mellem børnene – lidt kækt måske – men det lykkes at få en cirkel ud af det og få nogle gode ønsker for dagen og vandringen ned i ”gryden”, rørt rundt, øst ud over os selv, til sidemanden, rundt i kredsen, til skolen og dens elever og lærere og til sidst til alle, som kan trænge til omsorg og kærlige tanker.

Til sidst foreslår jeg eleverne, at de er med på vores stilleperiode fra skolen og ned til plantagen med de gode æbler.
Det er en satsning, som kan risikere at falde til jorden, men det er forsøget værd. Og skal det lykkes med nogen, må det være her på skolen. Vi har erfaring for, at kommunikationen mellem lærere og elever fungerer her.
Da de begynder at samles for at gå, samtaler børnene, men lige så snart de er gået ned ad trappen, bliver der ro, og forsøget tages alvorligt.  Det er en fryd at se den lange række stille børn gå ned ad Varbjergvej. Og Fod på Livets deltagere fortælle om aftenen, at det har været en skøn oplevelse at være sammen med børnene og snakke om mange forskellige ting med dem.  Det var blandt andet svært for dem at forstå, at vi ikke kom hjem i 4 uger.

 

Det er vemodigt at sige farvel her – det har været 9 fine besøg gennem Fod på Livets historie. Tak for jeres gæstfrihed og store tillid, Brenderup!

Vejret er smukt gå-vejr. Ole Håning, Uffe og H.C. Andersen er på pletten i Strib og sejler os med traditionen tro over Lillebælt på Concordia og Fernando. Sågar Ibens (fotorafen) cykel kommer med over, så hun kan komme hjem og passe sine børn og komme igen i næste uge. Der er udsigt til marsvin, men Kristine er den heldigste: hun får en fin fugleklat som gave.

 

På den anden side af bæltet er der dejligt badevand – og med sig hjem fra det militære område har Lisa bragt disse sjove runde kugler, som vi gætter på, hvad er. 

Vi er "landet" på Ryttergrøftsvejens skole.