Økoferie vandreferie vandring sundhed pilgrimsvandring
Dag 10 - Mandag d. 20. august - Fra Havrehed til Brenderup

Afgang fra Morud - Havrehedskolen.

I dag rapporterer deltagerne, at de alle har mødt utrolig søde fynboer. Jesper og Ulla mødte et ægtepar, som fortalte om en 90-årig nabo, som selv hjalp andre ældre mennesker, nu hun havde fået sig en el-cykel!

Kristine mødte en kvinde til hest, som vidste, hvem Fod på Livet-vandrerne var, og køk-holdet mødte en landbrugsmedhjælper helt ude ved kysten nord for Brenderup, som vist kun havde traktorerne til selskab i dagligdagen og derfor var lutter snaksaglighed, da vi spurgte til æblerne højt til vejrs og fik grønt lys til at plukke.

Gruppen var kommet gennem landsbyen Veflinge, hvor der var sat skilte op med teksten: Forkantslandsbyen Veflinge. Det er unægtelig en anden og mere positiv sang end Udkantsdanmark!

Så var der besøg hos Edith på Ejlskovhede. Edith tilbød gulerødder og andet godt, blandt andet bløde stole.

Lise G. Fortæller ved aftenmødet, hvor dejligt det har været for hende at gå i en mindre gruppe på fire, hvor omsorgen for hinanden har været fantastisk. Man kommer hinanden mere ved, når man går få end når man er en stor gruppe på 7-10 personer.

Målet i dag er Brenderup og Omegns Privat Realskole. Vores yndlingsskole. Eller en af dem. Der er mange fine skoler. Der er bare ingen som denne.

Der er undervisning – Lise og Lise – laver dressing og suppe. Suppe på blæretang og strandkål, ikke helt nemt, men det bliver forbavsende godt. Hertil hel kogt rug med  garam massala og revet ciron – uhmm. Samt en specialitet kreeret af Ankie: linsespirer blendet med avocado og iblødsatte hasselnødder, krydret med citron, karry, surkålssaft, salt og udblødningsvandet fra tørrede tomater.

Pludselig har vi også fået besøg af Rita, som tidligere har været med Fod på Livet fra Gedser til Skagen hele 4 gange.

Efter aftenmøde med sang og snak gås til ro i den nye tilbygning - mens Jesper, Kristine, Tove og Lisa indtager deres favorit: skolens shelter.