Økoferie vandreferie vandring sundhed pilgrimsvandring
Dag 19 - Onsdag d. 31. august - Mammen Friskole - Den lille skole med de skønne børn

Mange dejlige spørgsmål stilles denne morgen. Her er Marianne og Rita i krydsild.
Køkkenet er ganske lille, men det går som smurt alligevel. Poul Martin er nem at samarbejde med, og børnene er fantastiske. De laver små søde gaver til deltagerne.


Klokken otte er vi klar til wush-cirkel - ungerne kigger interesseret - de tør ikke rigtig komme ud og være med.

Vi er inviteret med til skolens idrætsaktiviteter - en halv time hver dag er skolens gave til børnene. De nyder det tydeligvis - og Jesper og Kristine er friske og går med de små ud til "fodbold". Det viser sig at være en sjov sammensat leg, hvor mange kompetancer bliver trænet.
Der er gang i ungerne - og Jesper, som er den sidste til at skyde, får tilråbet: Du kan ikke skyde langt, gamle mand! Så Jesper viser dem, hvor langt man faktisk kan skyde bolden - helt ned på den anden side af målene!
Til næste år lægges idrætstimen ind i Fod på Livets program. Dagen i dag er nemlig ganske kort - kun 15 km - så der er masser af tid til at få den skønne oplevelse med.
Her er Kristine med "sit hold".
Efter idræt er der der morgensang i "mellemrummet". Børnene sidder på gulvet i grupper med deres sangbøger.


Der er praktiske meddelelser og en sjov sang om livet. Så synger vi vores fod på livet-sange og endelige får vi Mammen-sangen.

.


I SFO'en lægger Poul Martin viskestykker sammen, og Marianne giver en hånd.

Det er ustadigt vejr som i går - med mellemrum får vi en skylle, som nok kan vaske søvnen ud af øjnene.
De første deltagere møder vi ved Øbakker - de er allerede på vej til Velds og Ørum, da vi passerer dem i bil ved 11.30-tiden. Vi regner med, at åen nord for Ø-bakker er gået over sine bredder, så de fleste vælger at gå ad asfaltfejen til Ørum i stedet for over å-dalen.

På Ørum skole bliver vi hjerteligt modtaget af servicepersonalerne Klaus og Leif. De er altid søde og hjælpsomme. Vi får lov at låne en smartboard til i aften.

Men først står den på sushi.


Og anden tang - her wakame og arame.

I stedet for aftenmødet samles vi i biologilokalet, hvor Amdi fortæller og viser billeder fra sin camino i Nordspanien i 2007.

Fin aften - med mange indtryk.
God nat og sov godt.