Økoferie vandreferie vandring sundhed pilgrimsvandring
Dag 18 - Tirsdag d. 30. august - Langs Gudenåen til Tangeværket

Det har silet ned hele natten, og fortsætter til et kvarter før vi skal afsted.

Og som du kan se, kære læser, er solen med os. Ikke en dråbe - og blå himmel. Det holder nok ikke hele dagen. Men, men..... vi har da været så heldige, at det er helt ubeskriveligt. Temperaturen ligger på ca. 15 grader. Det er godt for fødderne. Og vablerne er da også ved at være historie.

Vi skal gennem Ormstrup-skovene - et vidunderligt område, hvor naturen plejes ganske nænsomt, og hvor landskabet er fyldt med sansning og sjæleligt guf. Et super sted at gå meditativt.

Køkkenholdet er på udkig efter frisk persille - men der er langt mellem boderne i disse egne - til gengæld er der tydelige tegn på, hvad der dyrkes her i Tange-området.Skyerne holder sig til midt på dagen. Så lader de deres våde last strømme ned pletvis og i rigelige mængder. Nu er et regnslag for første gang på denne tur en behagelig rekvisit at have med sig.

Kristine, Anja og Lis er nået frem til Mammen Friskole med humøret i behold.


Der er dejlig varmt vand i bruserne og før aftensmaden bliver der klappet af på et af bordene i SFO'en. Det er LIsa, det går ud over. Ganske frivilligt.

 Multisalatens mange smukke nuancer står på buffeten.

Der er også spidskålsrondeller med garniture og dressing. Uhmm!


Solrisen er hel, kogt rug - den har stået i blød i 24 timer før kogningen.


På aftenmødet snakkkes om dagens små og store oplevelser. Diana har ofret sit siddeunderlag til Gudenåen og må have et nyt. Hun har også været på en lille afstikker til Ans for at købe gaffatape til sine utætte støvler.
Lisa har haft øjenkontakt med en kronhjort i brunst - ikke lige hverdagskost. Skovene har genlydt at heftig aktivitet i dag.
Rie fik dyppet bagdelen i en vandpyt, da hun ville tage regnbukser på.
Og så var der prøvelserne: dels den lange strækning fra Bjerring til Mammen - og så de mange fristelser, som Mammen byder på: skilte med isvafler, rødvin og ost. Uha, hvad man dog ikke skal udholde
Da deltagerne skulle finde et sted til liggeunderlagene, var skolens kære elever kommet med forslag til, hvor de skulle placeres. Ja, de tilbød faktisk også at pakke ud for deltagerne.