Økoferie vandreferie vandring sundhed pilgrimsvandring
Dag 17 - Mandag d. 29. august - Marathon-dag

Turens længste dag venter forude. 33 km fra Gl. Ry til Fårvang. Der er ladet op i flere dage, så mentalt er vi klar. Vi skal starte 10 min. tidligere, har vi besluttet - 10 min i otte. Der præsenteres morgenmad præcis kl. 07. Efter morgendrik - mælkebøttesaft - er der mysli, og grøntsager i mange afskygninger med spændende tilbehør.
Jesper har fået en stifindergave af Lisa - hvad mon det er?

En stifinder-trøje! Så deltagerne kan se ham ude på ruten. Wauw!


Foran ungdomsklubben gøres klar til afgang. Desværre kan vi  ikke deltage i skolens morgensang - det er ellers noget af det hyggeligste, man kan tænke sig. Vi har været med de foregående år, men i dag vil vi forsøge at nå i hus i Fårvang i nogenlunde ordentlig tid - gerne inden kl. 18. Der er lagt op til en tidsplan med halvdelen af ruten gået ved 12-tiden.


Her er Marianne nået til Ry og tager et kort hvil ved den lille bådehavn.

Ude på ruten opleves en hel række sjove episoder. Anja har set en bille komme gående med en kæmpestor skovmyre som passager. Vi har mødt en haleløs kat. Rie og co. har været på besøg hos et par kære mennesker, som viste ind i deres private havestue. Kristine kom på naturstien forbi en glubsk rotweiler -ikke lige hendes kop te - for hegnet uden om den, var så lavt, at den nemt kunne være sprunget over. 
Ida - vores dagsgæst - ankom til Gl. Rye et kvarter efter afgang. Hun indhentede gruppen i Laven. Godt gået! Resten af dagen har Ida været med stifinder-gruppen, og her til aften nyder hun et efter eget udsagn fantastisk måltid solskinsmad.
Andre fandt en nedlagt kirke - ja nærmest en kirkeruin - hvor de spiste frokost.
Lisa har opfundet nye bandeord: kødædendemig - fyforymer - denostenlynenemig!

Stifinderen har valgt at lægge ud med lidt længere gå-etaper på 60 til 85 minutter efterfulgt af en pause på 15 min. Det virker. Deltagerne bevarer energien bedre end med kortere intervaller.

Lise har fået sit hvepsestik nr. 2. Kvoten er ved at være opbrugt, Lise
Der er mange hvepse. Overalt.
Vejret er til gengæld med os stadigvæk. Som Jesper siger, så har han endnu ikke haft sit regnslag på.
I dag var det på nippet - men det blev kun til en byge lige før skolen, og det er der jo ingen grund til at panikke over.
Til gengæld regnede det så ned i tove, efter alle var kommet i hus.

Amdi var den første - han var dog gået tør for vand, og følte sig temmelig dehydreret, da han kom. Og så var det skønt med en slapper på en af skolens store måttter.
Resten af holdet kom i små grupper, og til stor forundring var alle på skolen kl. 17.30. Fantastisk!!!


Marianne er gået i gang med at tilberede en skøn suppe - duften breder sig hurtigt.


Lillian tager sig af multisalaten.


Undertegnede tager sig af dagbogen.

Her er Marianne og Rita på bagagehentning.

Om aftenen er der pludselig guitarspil til sangen. Skønt! - og Tak Lisa! Vi har smuglet en guitar op under loftet i følgebilen.
Vi hører et lille kapitel fra Søren Ryges årstidsbog, og så er der dømt liggeundelag for alle. Benene er trætte, men humøret er højt. Alle kom

Birthe