Økoferie vandreferie vandring sundhed pilgrimsvandring
Dag 15 - Lørdag d. 27. august - Fra Tørring med skyer - men ingen regn før på tærsklen til Brædstrup

Dagen begynder med stilhed - og lidt murren i krogene - fordi det alligevel ikke var en konsensusbeslutning, vi tog i aftes. Nogle mente, at det ku' være sjovt og udbytterigt, at have en stille dag fra vi stod op og indtil vi mødtes igen kl 15. Andre syntes slet ikke om tanken og opfattede det som negativt. Ergo var der frustration i luften her til morgen.
På køkkenholdet fulgte vi med i stilheden, så godt vi kunne.
Lisa lavede denne morsomme æblefigur til de to køkkenpiger, som skal hjem i dag.Forunderligt er det, at vi har haft lutter tørre dage indtil nu. Her er Rita og Jesper klar til afgang.


Kristine er kommet til.

Om det nu var på grund af, at mange gik stille med tankerne vendt indad - eller helt uden tanker, som mange foretrækker - så ankom de fleste i hvert fald til Brædstrup allerede lige over middag. Turen var gået hurtigt - den er også kun på 18 km, og det er på dette tidspunkt af vandringen - ca. halvvejs - en kort tur.


Vi er rykket fra skolen over i SFO'en, fordi hjemkundskab er under renovation. Her er der pludselig bløde sofaer at slænge sig i. Og som du kan se herunder, så kan fod-på-livet-deltagere sagtens være 4 i en to-personers.


Marianne og Lillian er kommet til i køkkenet. Herunder er Marianne i gang med at servere suppe. Den smagte skønt!Om aftenen har dagens frustration oppe at vende. Den talende del af gruppen har følt det meget ubehageligt at være udsat for den anden gruppes stilhed. Og det er selvfølgelig trist for alle, at der er opstået to grupper i stedet for een. Samtidig er der en stemning af åbenhed til at komme frem med sin holdning/oplevelse.
Jeg konkluderer på aftenens mange indlæg, at vi hver især må tage ansvar for at opfylde vores eget behov på en måde, som respekterer de andres behov, selv om de andres behov er forskellige for vores eget. Det betyder, at de, som vil være stille og tavse, må have lov at være det, og de, som vil tale må tale med respekt for de, som vil være stille. Det må kunne være til stede på turen side om side.

Så går gruppen til ro.

Jeg funderer lidt over aftenens snak. Overvejer hvor nemt det lyder med frihed under ansvar. Vi er så forskellige i vores opfattelser af, hvad vi anser for sjovt og spændende, og hvad vi ser som negativt og provokerende. Nogle kan lide at lege og undersøge - finde ud af  nye ting om sig selv - flytte sig mod nye mål - kigge på, hvorfor de reagerer, som de gør.
Nogle spørger: Hvad er det jeg oplever og ser, når andre gør noget, som provokerer mig? Er der noget, jeg ikke ser om mig selv til daglig? Kan jeg høre mig selv? Kan jeg lytte indad? Kan jeg slippe legebarnet løs?
Der er mange muligheder for projektioner på denne tur - der er imasser af dem, men det er svært ar få øje på dem, når man står midt i sin frustration og samtidig er vældig træt.
Gruppen her har imidlertid en fin og stærk grundenergi sammen. Derfor kan den også tåle lidt frustration. Lad os se, hvad der sker i morgen.

Kærlig hilsen
Birthe