Økoferie vandreferie vandring sundhed pilgrimsvandring
Dag 7 - Fredag d. 20. august - Gazelle og Bien

Her eet eksempel på morgenmad. 

Vi siger farvel til Bente og Gurli ved Wush-cirklen her til morgen.

 

Dagens rute er en fin tur op langs kysten ud til Storebælt – meget skov og vand.
Her går ruten forbi Espe gods.

 

Lidt i tolv er de fleste samlet til frokost i Søskærmose. 

Ikke Laila. Hun er kommet af sted i ensom majestæt, og pludselig dukker hun op hos køkkenholdet, som er i færd med at høste æbler i en gammel plantage. Transperent Blance, Guldborg og Stark Earliest er ved at være modne. Alle sorter som næsten ikke kan opdrives i danske plantager i vore dage.


Laila har været i bølgerne – ikke helt frivilligt forstår vi. Men hun er nu næsten blevet tør igen og er ved super godt mod. Vi sender hende af sted igen – for hun har en god times gang ind til Korsør centrum og båden.
Herunder er det imidlertid Winnie, som nyder stranden og det fine vejr.

 

Der er lidt målsætning på i dag – kl. 14 skal vi være i Korsør – parate til overfarten med Galeasen Bien og skipper Jens Møller.

Rygtet er gået forud: Jens har varme hænder og vil måske heale på "skavankerne" hos deltagerne. Nogle har travlt med at komme i tanker om, hvor der kan være et eller andet, som kan rettes lidt op.

Det skulle nu ikke være noget problem, skulle jeg hilse og sige. Vi har rekord antal vabler mm på grund af det fugtige vejr på turens første dage.

Jens lever da også til fulde op til forventningerne, og deltagerne har haft en skøn overfart alt inklusive.  


 

Se blot: Vi har skønne havfruer med på turen....! 

Med hensyn til dagens overskrift. Jeg hører i forbifarten nogle gange, at nogen siger gazelle mens Camille ser halvt overbærende halvt smilende ud, når det lyder. Men det viser sig, at det er svært for nogle at huske hendes smukke navn, og hele tiden kommer de til at sige gazelle i stedet for Camille.

Camille er så også blevet stukket af en bi i dag – apropos at vi også har sejlet med "Bien" den selv samme dag.

Takket være denne episode får vi mindet hinanden om, at det er smart at have et lille løg eller hvidløg med sig rygsækken i tilfælde af bi- eller hvepsestik. Man bider eller skærer ind til løgets saft og gnider det på det angrebne sted. Det forhindrer giften i at brede sig i vævet.


Om aftenen er der linet op til Solskinsfondue.


 


 

Jeg er ikke helt sikker på hvorfor – men denne mondering blev kaldt en fuldtræffer – her er Lars i et ømt kostume.


Og så er aftenritualet i gang - vi har mange vabler, som får sig et bukkehornsbad her ud på de små timer.