Økoferie vandreferie vandring sundhed pilgrimsvandring
Dag 5 - Onsdag d. 18. august - Latteraften

Rolig nat på Fladsåskolen i Mogenstrup - vi møder to elever, som fortæller os lidt om skolen og deres opfattelse af den. Her er William og Lasse, som har mange og gode ideer om, hvordan man kan spise sundt, og hvad vi voksne skal gøre for at opmuntre børn og unge til at praktisere nogle af de mange gode råd, vi kommer med.

 

Fod på Livet folkene er nogenlunde friske og indtager køkkenet kl 07.00.

Forude vinker en oplevelsesrig dag.

 

Her er nogle af de historier, som vi glædede os over, da vi om aftenen sad bænket ved tebordet i Smakken i Karrebæksminde.

 

En 7 kvinde stor gruppe nærmede sig Rønnebæk, som uden mindste varsel viste sig at rumme intet mindre end en fantastisk overraskelse. Midt i byen – lige over for gadekæret – står nogle fine stenskulpturer. Vore venner kigger nysgerrigt – Gertrud forelsker sig grundigt i en kæmpe skulptur af en rovfugl og er parat til at købe den på stedet. Da sønnen på stedet kommer til og bliver spurgt, om der kan fyldes vandflasker, bliver flokken budt ind i haven. Her vimser to russiske, hvide mynder omkring, Melissa og fyrst Igor.

 

 

 

Da det samtidig begynder at regne voldsomt, inviteres gruppen indenfor af stenkunstneren Kristian Nesgård og hans hustru, Lise Houken. Der er en ganske særlig atmosfære i dette hjem, som er fyldt med smukke ting. Kristians fantastiske skulpturer af dyr er noget helt for sig, beretter deltagerne. De har aldrig set noget, der bare lignede.

Og Lise viser sig at være en lige så stor kunstner på sit felt. Hun quilter – og hvilke malerier, som kommer ud af det, er intet mindre end uovertruffent.

Der er også en bemærkelsesværdig samling af fine fingerbøl og gamle symaskiner.

Det tog lang tid at berette om besøget hos Kristian og Lise. Indtrykkene var mange, og vi kunne høre på gruppen, at de følte sig tilsmilede med et stort held og et privillegium at  have haft lejlighed til at møde disse to interessante mennesker. De sender en kærlig hilsen og mange varme tanker til jer, Kristian og Lise, med tak for jeres gæstfrihed.

 

Ane Kirstine, Laila, Bente og Gurli kommer på besøg på et voksenbofællesskab ved Næstelsø. De vil gerne låne et bekvemt toilet, får sig en dejlig snak med en af beboerne, og da vejret lige netop da viser sig fra sin mest afvaskende side og de søde mennesker skal af sted med deres egen bus til Næstved og gæstfrit insisterer på, at de da skal køre med til Næstved, når nu vejret er så om det er, så vinder hjulene over fødderne. Især da Ane Kirstines ene storetå befinder sig i en ved-vedikke situation. Den har gået sig stor og rød og vil gerne til Næstved og finde sig lidt støtte. Det søger dens overhøjhed så på apoteket - en venlig dame tilbyder at kigge på den – op på disken med foden – og apotekerdamen erklærer omgående at den hellere må kigges nærmere på af en af lægerne højere oppe i ”systemet”. Ane Kirstine begiver sig op på næste etage, hvor lægerne residerer, kigger lidt i sladderblade, kommer ind til én læge, som kalder på en anden, som også kigger lidt på undersåtten. Til sidst vurderer det samlede team – ikke overraskende - at tåen nok vil klare sig, men hvis den bliver værre, så må der noget medicin til.

Ane Kirstines tå har det allerede bedre – og har tænkt sig at fortsætte med bukkehornsfodbad og tygget hvidkålsomslag.

Når vores søde frue fra Ålborg folder sig ud med sine historier ligger vi andre flade af grin! Og det er i øvrigt ikke ualmindeligt i denne gruppe, at latterbrølene pludselig runger ud i lokalerne.

 

I Rønnebækholms slotshave mødte køkkenholdet Ingvard og Camille. Camille kender navnene på en lang række planter og ved meget om deres egenskaber. Så det er ren oplevelse at gå rundt og kigge i de mange spændende og smukke bede i slotshaven.

Her er et udvalg af de mange planter.

 

 Hør - jeg troede, at det dér med kvinder to skridt efter mændene var helt passé, Ingvard!!

 

Dagen slutter som bekendt Karrebæksmindes SFO. Et hyggeligt sted, som blandt mange andre sjove ting har et shelter og et drivhus. Begge dele benyttede Fod på Livet-folket sig af. Men først aftensmad, som man næsten ikke kan vente på. Her er Diana i front.

 

 

Ane Kirstine og Laila i fuld udrustning til nattens udfordringer i shelteret.

 

Og her shelterets beboere for en nat.

 

 

Man mærker efter, om det er shelter eller drivhus.....? Det blev drivhuset for disse tre.

God nat og sov godt.