Økoferie vandreferie vandring sundhed pilgrimsvandring
Dag 26 - Onsdag d. 08. september - Masser af skøn nordjysk natur

Her til morgen gik snakken om, hvad maden gør ved os. Vi føler os jo rigtig energifulde og godt tilpas.
Der bliver smidt kilo og rykket om på de kilo, som er tilbage - vi kigger på fysik - kommenterer hinanden - diskuterer udstråling - og snakker om, hvad vores henholdsvise nærmeste vil sige, når vi kommer hjem. Birthe spøger med, at hun vil være nødt til at bære navneskilt for at hendes mand vil kunne genkende hende.
Det lønner sig ikke at hælde vores nye viden og erfaring i hovedet på dem, vi kommer hjem til - men vente til de spørger os. Det er bedre at være det end at tale om det. En på holdet skal direkte videre til en stor fest - hun er faktisk bekymret for, hvad hun dog skal spise ved det måltid - det kan være for hårdt for kroppen at gå direkte på kød, når man har været foruden i 4 uger - vi støtter hende i at spise godt, inden hun tager til festen - og i øvrigt nøjes med at "lade som om".

Vi sender holdet ud på 3.sidste dagstur - ordner køkken og tager et lille smut tilbage til Sulsted, hvor vi glemte et par ting i går. På vejen tilbage mod Hørmested, som er vores næste destination, tager vi en tur om Børglum Klosterskov for at kigge på, om der kan lægges en rute ind gennem området. Men nej, det er og bliver privat område, som tilsyneladende ikke kan passeres.

Det er en dag fuld af grønne marker, bakker og skove. Afvekslende og smuk. Solen skinner og vinden er næsten rygvind.

Gruppen på ruten har fundet sig et hyggeligt sted med opvartning. Det vil sige, de takker pænt nej, da Jørgen og Karen kommer med bakken og snapseglassene. Det passer ikke så godt ind i Solskinsmaden at forgifte leveren med alkohol. "Er I da på afsoning?" lyder spørgsmålet fra Jørgen.
Næh, det kan man ikke sige, og så kommer forklaringen fra deltagerne.
Det tager de to værter pænt - de serverer vand i stedet og snakken går.
Jørgen oplyser, det er med fuldt overlæg, han og en nabo har lavet dette lille areal med borde og bænke for at få turister til at gøre holdt. Det er sådan en dejlig afveksling i dagligdagen at få sig en sludder og en dram med forbipasserende. Især nordmænd er glade for serveringen og rækker omgående glasset frem for en ny opfyldning, når nakken har været lagt tilbage og bunden ses i glasset.
Ingvard nyder en vis prestige - han kommer her omgivet af seks kvinder - det afføder en del kommentarer og hjertelig latter - også om aftenen, da vi får genfortalt historien.

Vi siger godnat med dette billede af giraffer - de er skabt af Hørmested-eleverne. Hørmested skole er en af de små - meget rene og pæne skoler, som vi har den fornøjelse at gæste undervejs. Den er lukningstruet, som det hedder - 11 skoler i Hjørringdistriktet er foreslået lukket.
Så det er spændende, om vi kan overnatte her igen til næste år, eller om ruten skal lægges om.
Tak for i dag og sov godt!