Økoferie vandreferie vandring sundhed pilgrimsvandring
Dag 21 - Fredag d. 03. september - Hobro-egnen

Huhej hvor er det køligt til morgen - vi skal have cirklen afviklet og afsted, inden vi bliver kolde. Klejtrup sø ligger fuldstændig blank, mens en enkelt fugl på træk lader sin knap så kendte stemme høre.
Alle vabler er pst forsvundet - en svag erindring om fodbade i bukkehorn og kålomslag kalder på en humoristisk bemærkning i ny og næ.

Gruppen er på vej til Fyrkat - Marianne og jeg til Hobro station, hvor Marianne skal med toget.
Vi indhenter Ane Kirstine og Laila - jeg tror, at jeg er på vej til landevejen uden om deltagernes rute - så jeg udtrykker min forbavselse over, at de har taget en anden rute - indtil det går op for mig, at det er mig, som er på "gale veje". Alt lykkes dog - Marianne kommer med toget - jeg kommer til møde i Ålborg - og deltagerne finder Fyrkat.Ane Kirstine og Laila får sig en fantastisk oplevelse på museet, hvor de bliver serviceret at stedets dygtige folk - de to er nemlig de eneste gæster - og bliver fyldt til kanten med spændende informationer om alt fra brødbagning til tekniske detaljer i måden at bygge huse på i vikingetiden.
Her er de i den tids klædedragt.

Og her studeres vikingetidens brødbagningsteknik.


Lilli og Fitte er gået op i bakkerne langs Hobro fjord.

Vejret er godt gå-vejr - det regner alle mulige andre steder end lige dér, hvor deltagerne befinder sig. De få et enkelt dryp, men ikke noget der kalder på regnslag. Køkkenholdet derimod - kun nogle få km mod nord - oplever kaskader af vand.


Fitte og co. har taget turen op i dalen og får sig en fin oplevelse på vandmøllen, hvor de bliver inviteret indenfor af stedets lejer, Eva Juul Sørensen. Sidstnævnte fortæller, at stedet er fredet og restaureret efter alle kunstens regler og viser de gamle særlige ting frem. Eva fortæller en hårrejsende historie om, hvordan datidens unge mænd måtte gennem en manddomsprøve, hvor de gik op gennem møllens stentunnel, stenkisten.

Ankie er kommet - køkkenet laver spinat-fenikkelpesto - quinoa - tomatsalat med Itziki-tang - det sidste er vist ikke lige dette holds favorit - her er Lailas tallerken.