Økoferie vandreferie vandring sundhed pilgrimsvandring
Dag 18 - Tirsdag d. 31. august - Gennem Ormstrupskov til Tange

Det er småkøligt - en strålende morgen. Vi varmer op med meridianstrygning, sang og Wush-cirkel. 
Og så af sted mod nordvest og skoven omkring Ormstrup gods. 
Det er en parklignende skov - på den vestlige side af Tange sø - man går delvis på den gamle træksti og lidt væk fra søbredden. 
Gruppen beretter senere, at de har set kronvildt - med gevir - som sig hør og bør. Flot oplevelse!
Nogle har mødt det gængse spørgsmål: Hvofr kommer I fra? Og det kendte vantro udtryk, når svaret lyder: Vi kommer fra Gedser.....! GØR I DET? (det er svært at tro på, og man aner en vis skepsis). 
Men det føles bedre og bedre at sige det, efterhånden som vi kommer op gennem landet, og tonen er ikke fri for en god og velfortjent portion stolthed. 

Vi er på vej til Mammen friskole og dens hyggelige SFO, Mamutten.
Her føler vi os særligt velkomne - de mange søde unger er altid nysgerrige, og lærerne dejligt åbne og hjertelige.

Ved aftensamlingen forlyder det, at Ingvards støvler har "sagt op". En vis forretningsdrivende i Bjerringbro var ikke ligefrem til tjeneste, da bemeldte forsøgte at opdrive erstatningsgrejet. Ingvard havde endda forsøgt sig med humor..... ! Ja, nu kender vi efterhånden Ingvards tørre humor, så...... vi har lidt medfølelse med den stakkels mand!


Her er fru Lilli Sørensen og Dora i de bløde. Det er svært tiltrækkende med den slags luksus, og vi flytter gerne store sofaer for at nyde magelidheden under te-drikningen og de lattersessionener, som uundgåeligt bølger frem og tilbage, når vi genfortæller dagens sjove situationer for hinanden.
Vi har haft en del susen i tekstilerne i de seneste uger - vindstille har det jo ikke været. Og det suser vist også lidt i hovederne på de enkelte. Om det er madens lethed, de mange tabte kilo, latteranfaldene eller  det gode selskab er ikke til at gøre op.

Vi har spottet en stabel madrasser i et klasseværelse - Laila bliver moppet med, at hun ellers skulle have sovet på sit liggeunderlag for første gang på turen. Laila er madras-ekspert i de store tunge springmadddrasser i gymnastiksalene.