Økoferie vandreferie vandring sundhed pilgrimsvandring
Dag 17 - Mandag d. 30. august - Den lange dag

Der lægges an til turens længste etaper - mere end 30 km. Det kræver et godt morgenfo'r, og tallerkenerne er da også godt fyldte med iblødsat mysli med kanel og kokos, æbler eller grøntsager - især den friskhakkede grønkål gør lykke. Ja, du læste rigtigt: dejlig, saftig grønkål ovenpå mysli eller hirsegrød er fantastisk - også som morenmad.

Vi gør hvad vi kan for at have så meget bladgrønt som muligt på bordet hver dag. Det er en uforlignelig kilde til calcium og klorofyl - det bedste mad, vi kan tygge ned i vores maver. Lige nu har vi grønkål, og så er det dét, vi får. En stor skålfuld til suppen i aftes - og nu også til madglassene, som spises til frokost ude på ruten.


Kl. 8.10 er der morgensang i samlingssalen på skolen. Vi er som sædvanlig inviteret med og hygger os med børnenes sang og pædagogernes gode tag på ungerne. De myldrer som lopper, og der er mere end 200 af dem.
Torben, skolens leder, fortæller hver morgen en bid af Danmarkshistorien - og han er god til at tale i et sprog, som er tilgængeligt for børnene - og for os andre! De er nået til Kong Niels og Knud Lavard.
Der synges endnu en sang, og derefter myldrer børnene ud. Det er en sand myretue af søde børn, som nysgerrigt spørger til, hvad vi laver på deres skole.

Vi har droppet vores egen samling til fordel for skolens - og nu er det bare om at komme af sted.

Ude på ruten - ca. halvvejs finder gruppen den dejligste trampolin - til frokost og lur.

Det er trætte folk, som kommer til dagens mål - Fårvang skole. Men de når i hus inden kl. 18, så de får ros - det er jo en hel time tidligere end vi havde gruppen i mål sidste år. Og alle er ved godt mod efter 34 km.
Rigtig godt gået, venner!