Økoferie vandreferie vandring sundhed pilgrimsvandring
Dag 1 - Lørdag d. 14. august - Regn med os!

Vi er på pletten på Sydstenen her i midten af august. Det har vi været siden 2003.

Forvænte med sol og blå himmel - så hvorfor ikke prøve noget nyt?

I dag lørdag den 14. august er scenen sat til et nyt udtryk. Fugtighedsgraden ligger højt.

Da vi når Gedser regner det stille men vedvarende – dog er temperaturen så høj, at man kan gå rundt med bare ben og bare arme uden at fryse. Så det er egentlig fint vejr, fordi det ikke blæser.

 

Der er lidt omdirigering af folk fra torvet i Gedser til færgeterminalen, fordi vi synes vejret tilsiger, at tag over hovedet og et par toiletter er meget behagelige at have i nærheden i ventetiden, ind til taxa'en indfinder sig.

 

Da alle langt om længe er blevet fragtet til Sydstenen siler det støt ned.

Ikke lige det mest praktiske vejr til en masse velkomstsnak og lange forklaringer.

En hurtig orientering om flagene på diget, som man kan støtte sig til, hvis man vil følge den skitserede rute og så af sted.

 

 

Køkkenholdet kører til Svaneskolen i Væggerløse for at få nøgle og forberede aftensmad.

Jeg kører ned og sætter flag på diget ved 14-tiden. Det lykkes mig imidlertid at fare vild i sommerhusområdet og nå ud til diget EFTER at vore ”speedy-mand” på årets hold, Amdi, er gået forbi stedet, og dermed foranlediger, at Amdi kommer ud på en længere tur end beregnet. Han så jo ingen flag, da han passerede. Han får en uforbeholden undskyldning – han mener ikke selv, at han har taget skade og ser heller ikke sådan ud.

Så er der de damer, som har forvildet sig ind på golfbanen på vej langs kanalerne.

De ku’ til gengæld godt have undværet den ufrivillige omvej.

 

De sidste når frem til Væggerløse lige inden kl. 18. Mange smil og glade ansigter trods MEGET trætte ben og nogle få vabler, som har lidt for gode vilkår, når fødderne bliver fugtige over en hel dag.

 

Festlig udsmykning af Svaneskolens gymnastiksal.

 

Her sad for 5 minutter siden trætte vandrere og nu står kopperne og venter til i morgen. Deltagerne ligger på underlagene i gymnastiksalen og er allerede i drømmeland her kl. 21.