Økoferie vandreferie vandring sundhed pilgrimsvandring
Dag 8 - Lørdag d. 22. august - Degnens høj

Kære Læser, du synes måske, at denne dagbog handler lidt rigeligt om vejret..... og sådan er det altså, når man tilbringer de fleste af dagens timer udendørs! Så bliver det pludselig vigtigt, at påskønne de mange, mange dejlige solskinsøjeblikke, det milde vejr og den blide blæst. Selv om der altid vil være nogle dage med heldagsregn, så viser det sig jo, at når man er udendørs hele dagen, så er det, vi normalt kalder dårligt vejr blot spredte byger, som går og kommer, og som er ren afveksling og bliver budt velkomment som gode bekendte!

I dag har vi haft en lang tur på asfalterede veje det meste af ruten. Små veje, men alligevel. Det har fungeret godt at gå i samme side af vejen, siger gruppen. Det er smukt at se på, hvor dejligt denne gruppe deltagere passer på hinanden, drager omsorg for, at alle har det godt og i det hele taget har haft masser af overskud til smil og latter fra dag 1. Det er vidunderligt at arrangere tur for mennesker med så stor kærlighed til sig selv og andre! Vidende er I også - kommer med masser af gode tips til hinanden, stiller gode spørgsmål og kommer med spændende kommentarer.

Der er kommet 4 nye til, Dorte, Hanne, Jesper A. og Jette. Det er hyggeligt at få ny energi ind i gruppen, som pludselig er helt anderledes. Dorte og Hanne gik med fra morgenstunden sammen med Lars og Sonja. Jesper A. og Jette er kommet her til aften.

Dagens bud på et højdepunkt var Degnens høj lige før Skellerup. Fra toppen af den kan man se 7 kirketårne. Den har været under restaurering i nogle år, men er nu åbnet igen. Jesper gik ind og bankede på døren i det lille hus ved højen. Her fortalte en gammel mand, at han var vokset op i huset, og at hans far, som var skolelærer, havde villet give børnene anskuelsesundervisning i hvad det vil sige at arbejde som træl. Karlene havde samlet sten og pigerne havde sanket grus i deres tørklæder og lavet den fine spiralsti og øverst plantet træet, som nu er stort og gammelt.

En anden historie fra dagen var Davinde kirke. Her mødte deltagerne præsten og degnen. Der skulle være bryllup, så kirken var pyntet fint op. Præsten opfordrede til at kigge indenfor, og her var degnen i gang med at "varme orglet op". Det for at undgå, at der kom mærkelige lyde ud af det under gudstjenesten - hvad det så vil sige, meldte historien ikke noget om!

Køkkenholet holdt fridag i Kerteminde og så Johannes Larsen-museet.  Fyldt med billeder af smukke husdyr og vilde fugle. Det var spændende at læse om og indsnuse tidsånden fra begyndelsen af forrige århundrede, vore bedsteforældres ungdomsperiode.

Vi overnatter i SFO'en på Rudolf Steiner Skolen i Lindved lidt syd for Odense. Omgivelser som er helt i kontrast til skolernes gymnastiksale og skolekøkkener. Her er een køkkenvask og små stuer at ligge i, tegninger og malerier på væggene, trælegetøj, håndlavede dukker, udskårne lysestager og bondegårde, dukkestuer og næsten ingen plastic! Det er så roligt og afbalancerende at komme ind i denne atmosfære.

Der er rigtig god energi til måltiderne - tyggeenergi! Og en fin balance mellem stilhed og munter snak - helt spontant. Det er virkelig en gave at være sammen med jer!

Fra venstre: Sonja, Birthe J., Lars, Jesper, Bente, Ulla, Kirsten Jesper A., Hanne.

Kirsten, Jesper A., Hanne, Dorthe, Jette.

Særligt vore nye venner er lidt trætte efter dagens tur, så kl 21.00 gås der til "underlag". God nat og sov godt!

Birthe