Økoferie vandreferie vandring sundhed pilgrimsvandring
Dag 5 - Onsdag d. 19. august - Tilfældigheder?

Så fik vi vores første alarm! Alle havde lagt sig, lige undtagen Ankie, Jesper og undertegnede. Jeg modtog et telefonopkald, gik ud på gangen, og så startede et infernalsk hyleri. Alle stak fingrene i ørerne, mens damen i min telefon fik kommunikeret til mig, at hun da sad lige ved siden af i svømmehallen og med det samme ville sende en over og få alarmen til at tie. Han var virkelig velkommen, og han fik bugt med lyden. Hvor var det bare underligt, at hun ringede til mig i næsten samme sekund, som alarmen gik!!!

Men det var ikke dagens eneste tilfældighed. Senere skete følgende: Køkkengruppen kørte til Rønnebæksholm og kiggede på renæssancehaven. På vej ud for at kigge efter deltagergruppen, stod der pludselig 6 får foran os på stien. Hvad gør man så?

Vi kunne ikke umiddelbart se, hvor kræene var undsluppet fra indhegningen og kiggede efter et skilt med ejerens navn og tlf. alt imens vi gennede fårene foran os på en markvej. 

Hegnet så ud til at fortsætte i en uendelighed. På et tidspunkt tog fårene en afstikker, Ankie fortsatte uden os andre i strakt galop uden at finde skiltet. I stedet for at blive irriteret tænkte hun, at dette vist kunne blive en fin ny rute for vandreturen, for den gik parallelt med Fod-på-Livet-ruten, og efter nogle km, da hun drejede fra for at se, hvor hun egentlig befandt sig, mødte hun "tilfældigt" en flok glade vinkende deltagere - som straks begav sig ud på den "nye" rute. Var det så en tilfældighed? Ja, måske. Men meget tilpas!

Her er et lille indtryk fra en skøn urtehave med mange blomster - renæssancehaven ved godset Rønnebæksholm. I år var den endnu skønnere, end jeg husker den de foregående år. Endnu blomstrende flere krydderurter - og der var kommet bistader!

Senere på dagen var det blommerne, der trak!

Her er Bente på den med blommerne! Dagen har været fuld af sol og mange sjove indslag. Så megen sol, at de bare skuldre måtte dækkes af nye skjorter fra Frelsens Hærs genbrugsbutik i Næstved. Her kunne man få alt fra cowboybukser og ægte tæpper til levende hundehvalpe!

Vi møder mange spændende mennesker undervejs. I dag var det en mand på et tag, som deltagerne kom i snak med, og på et tidspunkt spørger vi, om han vil med til Skagen? Næh, siger han, når man har et gammelt hus, en gammel bil og en møgbeskidt have, så er der altid meget at lave! Ok! Han havde altså ikke tid!

Da flokken kom til svingbroen, sejlede "Lisbeth" gennem kanalen, mens bilerne holdt. Det sjove var, at Jesper genkendte skibet fra sin arbejdsplads på Køge Havn!

Fjerde mærkelige sammentræf i dag var ude på galleriet i Karrebæksminde. Her går nogle af deltagerne ind for at kigge rundt, og en af de ansatte siger: nå, er I også nogle af dem, der skal til Skagen til fods? Det viser sig, at der tidligere i dag har været nogle andre, som også går fra Gedser til Skagen.  Mystisk! For ingen af os havde været der! Så der er altså andre, som har fået den gode ide med at gå gennem Danmarks land! Og så lige på de samme datoer!!

Marianne fortalte, at hun havde klaret de sidste 5-6 km i hurtigt tempo ved at gå 1-2-3. Super! Det nytter!

Marianne B, Ankie og undertegnede spiste frokost på Enoe.

Her på SFO'en i Karrebæk befinder sig et fint shelter. Der ligger 4 af vores deltagere i nat. De er gået omkuld her kl. 22. De ved, hvad der venter i morgen.

Kærlig hilsen Birthe