Økoferie vandreferie vandring sundhed pilgrimsvandring
Dag 4 - Tirsdag d. 18. august - En dag fyldt med taknemmelighed

Den ”nye” skole i Kastrup fungerede fint for os. Det er altid rart, når vi kan køre madbilen helt tæt til hjemkundskab! Deltagerne havde sovet godt, og fødder, lægge, lår og lænde var regenererede. Jeg hører i min øresnegl, at det er fantastisk, at man kan være så øm om aftenen og føle sig så frisk igen om morgenen. Og at dét der med at gå i 3-takt virker!

 
I morgenens wush-cirkel tog vi ”taknemmelighed” som dagens fokus. I selve cirklen kom vi en dejlig blanding af nærvær og tørvejr, go’e pauser og velfungerende mavser.
 
Ankie og Marianne gik med gruppen ud over Barmosen, mens jeg fik ordnet nogle overnatningsaftaler længere fremme på ruten og sendt en nøgle tilbage til Væggerløse. Da jeg senere indhentede gruppen på den anden side af mosen, tog Marianne med bilen til Sværdborg kirke. Her fandt vi et spektakulært kirkerum med en masse kalkmalerier. Ikke noget at sige til, at der kom mange folk i kirke i gamle dage, da der hverken fandtes aviser eller tv. I kirken var der da noget at kigge på, selv om historierne mest går ud på, hvad der sker med én, når man som synder ender i luernes land! Men vi fik tonet i kirken.
 
I Sværdborg forelskede både Marianne og Jesper sig i Havehuset lige ved kirken. Det var nu ikke til salg, så de måtte opgive planen.
 
Her er Jesper på vej ind i Hammer kirke.
 
 
Om aftenen var der bred enighed om, hvor skønt et land Danmark er. Og hvor heldige vi er, at vi kan gå trygt langs vejene. Også i dag har vi haft havudsigt.
 
Her møder vi en anden lille vandrer - en børsteorm!
Her pauser holdet i solen.
 
Vi fik ikke rigtig rejst os fra aftensmaden. Den gled umærkeligt over i aftenteen, og på et tidspunkt kom vi ind på emnet ”at tisse ude på ruten”. Ikke altid så nemt, hvis man har tilskuere. Men Birthe afslørede en hemmelighed: at man – kvinder - kan tisse i en lille beholder inde i bukserne, hvis de - altså bukserne - ikke er for snævre! Ja så! Og hvordan skulle det så lige kunne foregå? Og jo, det er så her vi indledte et længere grineflip – og hvor kommentarerne ingen ende ville tage, hvis jeg må have lov at udtrykke det på den måde.
 
Her i Mogenstrup har vi en dejlig svømmehal med sauna. Dét er et scoop for de lidt trætte muskler!