Økoferie vandreferie vandring sundhed pilgrimsvandring
Dag 26 - Onsdag d. 09. september - Hvid sol og kartoffelmel til papir.....!

Turen Jerslev Hørmested er på små veje ind over Vensyssels frodige enge og marker. Deltagerne har set råvildt og daset i solen.

Mødet med en kartoffelavler, som viste sig meget interesseret i vandreturen, kastede følgende oplysning af sig: kartoflerne anvendes i papirindustrien. Først laves de til kartoffelmel og siden sendes melet til Sverige og indgår i papirproduktionen dér. Denne landmand ville nu også gerne reklamere for sine dejlige Vildmose-kartofler, sagde han.

Så íntroducerer vi begrebet "Hvid sol". Flere gange overværede vi, at der på nypløjede marker steg tusindvis af måger til vejrs. Et fantastisk syn! Og viber! Der er rigtig mange viber, som samler sig lige nu. De unge viber får flyveundervisning. 

Æsler har også krydset vores vej i dag. Og traktorer så store som huse!

Jeg har været i Hjørring. Der skulle hentes mere mad, og Iben er kommet fra Roskilde for at være med i køkkenet de sidste dage på turen.

I forsøget på at afinde rundt i hjørring havnede jeg uden for byen ved et Steiner-sted. Her dyrkede Ole og hans venner grøntsager, og jeg fik dejlige gulerødder og pastinakker.

Vi har sagt farvel til Finn. Lis kom til aftensmad, og hun var glad for at få sin Finn hjem i sit eget køkken! Vi siger et hjerteligt tak for dagene, du har været sammen med os, og den dejlige mad, du har lavet til os.

 

Kærlig hilsen og godt nat!

Birthe