Økoferie vandreferie vandring sundhed pilgrimsvandring
Dag 20 - Torsdag d. 03. september - I store og små kirker

Klaus – pedellen på Ørum skole kommer forbi halv otte og siger henkastet, at der er undervisning kvarter over otte! Øh, ja – siger jeg, og tygger lidt hurtigere. Det er altid lidt af en gambling dét der med, om hjemkundskab er ledig i den første time. Og vi ved det aldrig på forhånd.
Det går dog som smurt! Et par af deltagerne hjælper til, tingene stryger ned i kasserne og ind i bilen, og kl. 08.10 står vi alle udenfor og laver wush-cirkel. Hold da op! Tænk at det kan lade sig gøre!
Børnene, som skal undervises i hjemkundskab kommer ud og er med!

Vi kører ud til Tjele godt og tager kirken i øjesyn. 
Nogle af deltagerne kommer også op omkring kirken.
 
Køkkenholdet kører herefter til Viborg og ser Sortebrødre kirke og Viborg Domkirke. Domkirken åbner først kl 11, så ..... hvad nu, klokken er kun 10? En venlig dame ser os og siger uopfordret, at vi kan gå ned til Sortebrødre kirke - den er spændende, og hvis vi spørger på kirkekontoret, kan vi få nøglen og gå rundt og kigge på egen hånd. Hun fortæller os også lige en hel masse om byens og kirkernes historie. Hun er så ivrig, at hun kommer tilbage til os 4 gange med flere oplysninger. Vi når hen til kirken lige som det begynder at regne kraftigt. Her møder vi præsten, Hannah, som fortsætter med at fortælle om kirken og dens mange smukke billeder. Hun overlader kirken til os, og det går op for mig, hvor fin en akustik, den har. Jeg sender et par prøvetoner ud i rummet og snart efter glemmer jeg alt andet. Det er helt vidunderligt at stå der og lege med lyden og tonerne. Heldigvis er mine to venner enige. Jeg glemmer aldeles at forevige nogle af kirkens smukke billeder!
 
Bagefter går turen til Domkirken.
 
Deltagerne er sluppet ganske godt uden om den massive byge, som valgte at krydse deres vej i dag. Mens det sjaskede ned, sad de bænket i Vammen kirke og sang psalmer. Mens de sang, kom graveren stille listende ind og tændte lysene på alteret og gik ud igen. Han hviskede lige til en af dem om at slukke lysende, når de gik og lukke døren, for så ville han tage hjem og spise frokost. Det havde været en dejlig oplevelse for gruppen.
 
Det regner tydeligvis ikke hele tiden. Der forekommmer en hel del billeder, som ligner dette......! Men de må da stå op indimellem......!
 
Køkkenholdet var på Klejtrups specielle legeplads - den har fået en pris for originalitet - for en del år siden. Men den er stadig et besøg værd. Særlig i tørt vejr! Her leger Anne og Lars!
 
Anne laver lige en herlig grønkålssalat her til aften, inden hun siger farvel til os og kører hjem til Sjælland og sine klienter. "Dejligt at du lige havde lyst og energi til at være med her i et par dage!"
 
Vi er på Brattingsborgskolen – alt er som det plejer – supersøde og venlige mennesker alle vegne!
Vi føler os dejligt hjemme her.
 
God nat og sov godt!