Økoferie vandreferie vandring sundhed pilgrimsvandring
Dag 18 - Tirsdag d. 01. september - Trækstien og Mammutten

Morgen stemning på Fårvang skole. Alle føler sig regenererede. Fantastisk når man tænker på, hvordan I havde det i aftes!

På skolen om morgenen mødte jeg Michael og Mads. De sad og lavede matematik i det lille rum uden for hjemkundskab. De var smadder søde at tale med, og selv om matematik ikke lige var det sejeste for dem – Michael sagde i hvert fald, at han hellere ville lave mad end lave matematik – så virkede de rigtig kvikke og intelligente begge to! Jeg er sikker på, at de er super dygtige til matematik, selv om de ikke lige har opdaget det selv endnu!
 
Blå himmel til alle sider! En skøn tur op over til Vejerslev. Her skrev flokken sig ind i kirkens gæstebog – graveren trak lidt på skulderen: "Dem der, havde hun mødt de seneste år. Fra Gedser til Skagen….. nå, men det gør I jo hvert år!"
Lars gik med gruppen fra Vejerslev.  Jeg kørte til Bjerringbro efter snapseglas til morgenernes mælkebøtteskål. Her en fin skulptur med springvand på byens torv.
 
Gruppen gik ind i Ormslevskoven og langs Tange sø. Det var varmt og dejligt, og vinden sørgede for, at det ikke blev for varmt.
På P-pladsen ved Frisholtvej mødte flokken to pædagoger med psykisk udfordrede borgere fra et bofællesskab. Den ene fik øje på Kirstens Fod på Livet-kasket og rakte ud efter den. Han fik den på og så velfornøjet ud. Da deltagerne skulle videre, så han langt efter dem. Jette vendte sig om og kom til at se hans totale skuffelse over at have måttet aflevere kasketten. Hun måtte simpelt hen vende om og give ham sin egen. Og han strålede om kap med solen! Også Ullas kasket blev givet videre til en af pædagogerne. Dét var dagens bedste historie.
Vandet i Tange sø var koldt. Vi spøgte meget omkring det emne om aftenen ved info-mødet. Vore deltagere har i hvert fald varme fødder!
 
Selv kørte jeg til El-museet ved Tangedæmningen, stillede bilen og gik ud langs den kunstige sø for at gå deltagerne i møde. Efter en times tid kom Jesper gående og hilste med udbredte arme og et stort smil.  "Dejligt at møde nogen her", sagde han, for det var længe siden, han havde set gruppen. Jeg gik videre - men da der ingen dukkede op, og det blev for varmt i skoven, gik jeg tilbage mod dæmningen og den kølige vind og satte mig til at spise frokost. Jesper vendte tilbage, den første gruppe dukkede op. Kirsten, Ulla og Jette.
 
Snart øjnedes også de sidste.
 
 
Så kom de sidste frem til pausen.
 
 
 
 
På vej ned til de store generatorer sprang laksen. Her forbavsede tilskuere!
 
På Mammen Friskole mødte vi Poul Martin fra Mammutten. Han spillede og sang med børnene ude under træet midt i skolegården. Det var så hyggeligt, at vi også slog os ned og sang med. Senere viste han os rundt på skolens nye tilbygning. Fine toiletter og badeforhold har de fået her! Tillykke med det!
 
Kl. 15.30 kom Anne fra Sjælland med æbler, flere ris, vata-te og hjemmedyrkede druer! Druerne skal vi have til morgenmaden.
Snart efter ankom også deltagerne – i fin form!
 
Poul Martin drak te sammen med os og fortalte lidt om skolen og lærte os Mammen-sangen.
 
Om aftenen sang vi – der er mange toner i denne gruppe!
Her indgår Anne og Lars i sangens univers!
 
Jette udtrykte endvidere sidst på aftenen, at det er længe siden hun har "været så omsværmet"! Godt at sværmerne syntes at hvile lige så meget på laurbærene som vi andre......!
 
God nat og sov godt!
 
Birthe