Økoferie vandreferie vandring sundhed pilgrimsvandring
Dag 10 - Mandag d. 24. august - Urteteket og Jan-tømmers æbler

Dagens første pause - Ankie og Jette. Gruppen er på vej fra Morud til Brenderup. Det tegner til at blive en varm dag, og de to skovstrækninger giver dejlig skygge.

Fod-på-Livet deltagerne er rigtig gode til at passe på sig selv og på hinanden. Man støtter hinanden i at holde pause ca. en gang i timen. Hurtigt ned på langs - benene op - og lukke øjne i 5 minutter. Så kan man igen!

Her tager Sonja og Jette en slapper!

Og herunder er Lars i færd med en større gymnastisk opvisning - medens Jesper A. skjuler sig bag ved!

Køkkenholdet er på vej til Guldbjerg for at besøge Urteteket. Vi har en aftale med dem om at plukke friske krydderurter i de lange, lange bede med salvie, rosmarin, purløg, mynte, timian, bladselleri, løvstikke, oregano. På vejen møder vi Jan Pedersen, tømmermester. Han tilbyder os hjerteligt at plukke Transparent Blanc fra sit æbletræ i haven. Uhm, store og saftige - og det kan godt være, at hans heste får lidt færre æbler i dag!

Her gumler Ankie og Marianne løs på de skønne æbler!

Og så til Urteteket! Her møder vi Lars og Anne. Urteteket har udvidet sin produktion af urter til også at omfatte 10 forskellige urtesammensætninger, som kan købes som kosttilskud. De er endnu ikke på markedet i Danmark, men de ser meget sympatiske ud!

Vi får en dejlig ladning af urteteer og krydderurtesalt. Urtesaltet er for længst til salg i forretningerne - urteteen er med en særlig smart embalage, så teposen kan hænge på koppen og presses sammen for væske, inden den lægges på bordet. Her er virkelig nogen, som har tænkt kreativt. Vi glæder os til at prøve dem af i aften.

Her er Ankie med nogle af krydderurterne.

Og Marianne sorterer purløg.

Her de smukke arealer med Perikon - bruges til at afbalancere psyken, og Rød Solhat, hvis blomst og blade er fulde af aktive stoffer til at vores immunforsvar.

Herefter kørte køkkenholdet til Bogense.

Ved aftensmødet i Brenderup-skolens lille hyggelige hjemkundskabskøkken går snakken livligt. Lige før holdet var kommet ind i byen, havde de set et "suttetræ". Desværre var din udsendte ikke dér - så billedet mangler her! Gruppen melder, at de har gået samlet stort set hele dagen. De har det godt sammen og er skønne at få hjem til aftensmad. Der er højt humør og latter.  

God nat og sov godt!

Birthe