Økoferie vandreferie vandring sundhed pilgrimsvandring
Dag 1 - Lørdag d. 15. august - Solen kom ved start ! - og blev hele dagen!

Dag 1.

 

Det regnede i stride strømme, da vi kørte fra Roskilde. Og hele vejen ned over Sjælland.

I Guldborgsund hentede vi modne æbler, Discovery, på Bent Jensens' økologiske plantage - her var æblerne mere modne end i min brors plantage i Hornsherred.

På det sidste stykke til Gedser holdt regnen op. Det blæste fra sydvest, og det betød, at deltagerne ville komme til at gå i læ på Diget op mod Marielyst. Det lovede godt!

 

 

Toget var rettidigt i Gedser - vi fik os alle 12 geleitet til Sydstenen via Anders, som kørte en ekstra tur i privatbilen, og kl. 11.00 kunne det lille hold på 12 personer indlede turen mod nord.

De startede samlet, gik lidt i grupper, én ved vandet og én på diget og ankom samlet til Svaneskolen ved 17-tiden. I strålende sol. Ja, faktisk skinnede solen hele vejen. Fire gik på bare fødder i vandkanten det meste af strækningen.

Jesper fortæller her i køkkenet med en kop te kl. 21.17, hvor de andre er gået til ro, at han og Bente, en anden 4-ugers-deltager, allerede i toget over Sjælland i morges fandt ud af, at de begge er vokset op på Tåsinge, de kender hinandens familier. Bente har været bedsteveninde til Jespers fars lillesøster i flere år! Hvor verden dog er lille!

 

Som sædvanlig blev køkkenholdet budt hjerteligt velkommen af Svaneskolens rare pedel, Dinger. Det er en ren fornøjelse at komme her på turens første dag. Køkkenholdet pakkede bilen ud, spiste lidt frokost og kørte til Marielyst for at sætte Fod-på-Livets flag på Diget dér, hvor deltagerne skulle dreje væk fra vandet og gå mod Væggerløse. 

Så gik vi en lang tur langs vandet – uden at se noget til deltagerne – og kørte tilbage til skolen for at lave Solskinsmad.

Ved 17-tiden kom hele flokken ind ad køkkendøren, smilende og glade. De havde haft en super dag! Med sol og vand, sand mellem tæerne og spraglede sommerfugle på diget.

 

 

 

Diget frembyder et væld af smukke og sjældne blomster!

 

 

Aftensmåltidet blev indledt med en tygge-runde til ære for Pia og Søren, som var kommet helt fra Snekkersten for at gå med på en dagsetape. Vi tyggede de seje brødstykker til det rene vand - og som nogen altid siger, når vi når hertil: Tak, nu er jeg mæt! Men der gled nu alligevel en del farverig salat og solris ned med en af Ankie's gode dressinger!

 

Nu har vi holdt intro-møde, snakket om hvordan man går i venstre side af cyklestierne, gennemgået ruten for i morgen og sunget et par sange. Jesper har haft et godt øje til solnedgangen – og ja, den var fantastisk! Samme Jesper gør også opmærksom på, at det vist den er den eneste skole på turen, som har havudsigt.

 

Vi "går på underlagene" i takt til Væggerløses løsslupne ungdom, som synes at være temmelig optagede af, at vi gæster byen. Den får i hvert fald ikke for lidt dér ude i skolegården. Knallerterne drøner forbi på baghjulene. De unge mennesker gør, hvad de kan for at imponere os. Og på et vist plan lykkes det jo!

 

Tak for en dejlig dag og god nat!