Økoferie vandreferie vandring sundhed pilgrimsvandring
Dag 5 - Onsdag d. 20. august - Tekniske problemer... Nu med billeder!!!

Vi er ramt af en hel del tekniske problemer - og derfor går der noget længere tid i mellem dagbogsskrivningen. Vi beklager meget.

 

Lige indtil vi kan få billeder på, vil jeg fortælle lidt med ord. Dem er der kommet nogle stykker af nu... 

Dagen i går afsluttedes med en meget dejlig koncert i form af Susanne og hendes fløjter. Det var simpelthen himmelsk af ligge på sit underlag i aulaen på Mogenstrup skole med to stearinlys i midten OG LYTTE.

Susanne spiller på Kyotaku fløjte, og dens klang er fantastisk. Det er en bambusfløjte med rod, der vokser vildt og laves i Sydjapan. Der er kvinde- og mandefløjter, de kvindelige kan tage højere toner, mens de mandllige kan tage de helt dybe. Hun har spillet i 4 år, og øver stadig meget. Bruger det i meditationssammenhænge og giver også koncerter.

 

Det forlyder dog også, at der har været lidt spil i Sværdborg Kirke med selvsamme fløjte, og Skyes skål. Desværre var deres udsendte ikke på pletten, og ved at jeg, og mange andre er gået glip af en meget smuk oplevelse.

Tilgengæld var jeg med da Nina, Finn, Liss, Ulla og Lydia mødtes i Hammer kirke, og sang en salme så smuk så smuk. Der var flere våde øjne.

 

Flere var lige kommet ind i kirken akkurat som det skulle til at rense ud foroven med et ordenligt skyl. Det er en speciel fornemmelse at nå til en kirke, og så opleve himlen åbne sig.

Det var også en speciel fornemmelse at se LIss komme til kirken.

 

Og Susan kom også ind fra regnen.

Nogle indtog deres frokost i går på en gravhøj midt inde i en kornmark. Det var et smukt syn både fra den ene og den anden side og faktisk sjovt at sidde der og lytte, for hveden gav lyde i den varme sol.

 

Finn hygger sig, Nina tygger.

 

Ulla hygger sig, med hvil og vand.

 

Lydia nærmer sig målet for i dag.

 

Der holdes et lille kvindemøde inden aftensmaden... Der blev grinet meget!

Vi er blevet interviewet til DR, P4 Sjælland. Det var en sjov - og noget stressende - oplevelse. Vi havde minutter, og så var det bare om at udnytte dem bedst muligt. Det gik rigtig godt, og der var flere i området, er havde hørt det, for der var flere der kunne genkende os, da vi var på vej igennem landskabet. Kilder tæt på undertegnede beretter om,at interviewet også er hørt i Tåstrup, dvs. HELE Sjælland, og så er det også blevet sendt ud i Nordjylland.

Jeg har opfordret 4 ugers-deltagerne til at lade sig fotografere nu, og så igen i Skagen. Det er meget sjovt at se forskellen, siger undertegnede, der bla. tabte sig 8 kilo i fjor på samme tur. 

Alle på turen har det godt, det gælder den yngste som ældste. Vi er ved at vænne os til  at sove på underlag og sammen med andre i større eller mindre sale/klasseværelser. De fleste har til morgen kunnet svare GODT på spørgsmålet om, hvordan de har sovet. Én prøvede at sove udenfor, men da regnen tordnede mod hendes dunsovepose, opgav hun ævred og hoppede indenfor. Det kan jo stadig nås...

 

Det er lige det for nu. Jeg håber at kunne vende tilbage snart.

Mona Heuser, Fod på Livet, Næstved.