Økoferie vandreferie vandring sundhed pilgrimsvandring
Dag 17 - Mandag d. 01. september - En laaang dag.

Vi starter med et billede af vores smukke aftensmad:

 

Gruppen skulle ud på en længere tur, så kortene og ruteforslaget blev nøje gennemgået, for at de fleste fejltagelser kunne undgåes.

 

Her læser Ulla og Liss kort, Elena lytter.

Aase, Esther og Jytte tjekker også. Og Esther har specielt gode kort fra denne egn, så hun er, som sædvanlig, i høj kurs.

 

Børnene fra Gl. Ry sang morgensang for os.

 

Vi var så lige lidt færre end dem...

 

Gruppe nvar gået afsted, og Skye underviste en skoleklasse.

 

På vej ud til gruppen, faldt jeg over dette smukke syn ved Ry.

 

Det var skønt at køre igennem - som så meget andet på denne tur.

Vi blev igen interview'et til DR, nu P4 Østjylland. Og journalisten, Carsten Løvschall, har selv vandret på Caminoen, så han gik, som den første på denne tur, med os et stykke af vejen. Der blev sagt en masse gode ting, vi har dog ikke hørt det selv! Carsten havde en digital "optagemaskine" med sig, som der både kan det ene og det andet, men da han satte mikrofonen op til øret, (for at lytte,) sagde jeg at NU lignende han en journalist fra Århus!!!  Jeg glemte at tage billede...

 

Gruppen kommer til Laven, og herfra går det OP OP OP...

 

Jeg faldt lige over et par fine heste. Mor og Søn.

 

De var da rigtig kære.

 

Der blev gjort hvil i græsset, Kirsten, Aase og Elena.

 

Elanas knysteplaster... Godt med lidt luft til tærene på turen.

Folk var meget trætte da de kom hjem, de sidste kl 18.00, og der var meget hurtigt meget ro på skolen. Jytte lå med en skraldespand under benene, de var trætte.

 

Her kommer så en ny deltager:

Esther Laursen, 82 år, Århus.

Har hørt om FpL igennem et alternativ blad, Impuls, der bragte en artikel.
Synes det lød så spændende, og hun meldte sig til efter kun en times betænkningstid. Det er nu 4 år siden det skete, og Esther tog så turen i 2004, og var på køkkenholdet i 2006.

Esther fortæller at hun er vant til at gå, så det var ikke der hendes store udfordring lå. Det var vegetarmaden der gav den støreste forandring. Mange af de gode råd vi får med på turen, har hun taget til sig. På denne tur synes Esther stadig der er 4-5 nye ting som hun vil tage med sig hjem og lave sit kostplan om med. Bla. humus er noget hun gerne vil lave, og bruge andre gryn og sunde kornsorter end almindelige ris og almindelige havregryn. Esther synes det er en stor oplevelse at få lov til at kunne gå tværs igennem sit smukke Danmark, for selvom hun er vant til at gå, er det også dejligt med noget godt for øjnene. Og så dét at træffe så mange spændende mennesker, sætter også noget mere krydderi på. Det hun ønsker at tage med sig fra denne tur er gode minder, gode ben og rigtig stort velvære i hele kroppen.
Esther synes at det gode, enkle, frie liv er fantastisk. Man sover, man står op, pakker sine ting, spiser morgenmad og går så afsted på dagens vandretur.
Solskinsmaden var noget svært for Esther første gang, den afstedkom meget udrensning,  og bla vabler. Denne gang har der dog ikke var tale om noget som helst, ikke på den måde ihvertfald fortæller hun. Esthers kost hjemme ligner meget solskinsmaden, og derfor er der ingen problemer  for hende.  Har ikke drukket kaffe i lang tid. Esther skal nok heller slet ikke have kaffe når hun kommer hjem, hun vil hellere gå over til the nu.
Og har så foriøvrigt sagt i radioen i går, at hun vil gå turen hvert 4. år, så vi siger PÅ GENSYN i 2012!!!
 

Mona Heuser, Fod på Livet, Fårevang.