Økoferie vandreferie vandring sundhed pilgrimsvandring
Dag 8 - Lørdag d. 25. august - Fyns æblehaver bugner velkommen!
Goddag til nye deltagere her til morgen. Halvdelen af næste uges 1-ugers er ankommet og resten kommer i aften. Der står også 2 kasser pærer parat til madvognens store mave. Min far har haft Clara Friis'er med fra Hellas, når han nu alligevel skulle levere tre af deltagerne fra Skibby: sin søde frue, Irene og to af hendes vandre-veninder, Rie og Jette. Nu har han en hel uge at glæde sig til, at Irene, kommer hjem igen! 

Vi spadserer forbi det ene idylliske bondehus efter det andet. Haverne er frodige, og træerne ligner pyntede juletræer, så tæt hænger pærer og æbler på grenene. Vi spiser os mætte i frugt, lidt for mætte!!!

Og møder søde mennesker!

I år må vi nøjes med at se på træet på højen - regnen har undermineret højens fundament, så der er lukket for adgang på grund af skridfare!

Hvil og spisepause.

Annasøs og Mona i spindelvævsskulptur.

Sidst på dagen ankommer flere nye deltagere. Ingvard var med i den første uge sidste år, og Margit gik hele turen fra Gedser til Skagen i 2004.

Om  aftenen er alle på nær to ankommet - vi tager turen med seje brødstykker endnu en gang til ære for de nye. Der er knap så megen intensitet i tygningen som sidste lørdag, men alligevel mange, som erfarer en ny fornemmelse i mundens afkroge. Der sker jo det, at man pludselig får mærket, hvad det vil sige at have tygget noget ordentligt. Og det fører nødvendigvis til en erkendelse af, at man til daglig ikke tygger sådan = at man tygger for lidt.
Her tygges! Her er det Jette, Rie og Irene, som afprøver spyttets vidunderligheder.Dagen slutter med sang - vablesangen, som er blevet yderst populær, og som på mirakuløs vis synes at holde vablerne væk! Til gengæld døjer alt for mange i gruppen med knæsmerter. Hvilket vi ikke har haft problemer med på tidligereårs Fod på Livet-vandringer. Det er mærkværdigvis sammenfaldende med et andet fænomen: at deltagernes luftmadrasser punkterer på stribe! Tja, man ved aldrig, hvad der er på spil.......! Måske en af de strikkede skovnisser, som vi skal overnatte med her i nat i SFO'en på Rudolf Steiner Skolen i Lindved. De synes nu ganske fredelige med deres lange skæg og store nuttede fødder!