Økoferie vandreferie vandring sundhed pilgrimsvandring
Dag 29 - Lørdag d. 15. september - Må din vej gå dig imøde.... og må vinden være din ven.....!
Vi står op som alle andre morgener - denne er alligevel særlig: vi skal alle hjem til hver vores - der skal siges farvel til dem, som har været vore sidesovere, badekammerater, viewsekundanter, grinesøstre, ahamedlevere, tyggevenner, ruteførere og alt mulig andet! For 4 uger siden var vi fremmede, nu er vi en stor familie...........

Måltidet nydes lidt mere....

De sidste billeder lempes i kassen...

Og de store kram tager fat....


Vi synger:
Må din vej gå dig imøde;
og må vinden være din ven;
og må solen varme din kind.
Og må regnen vande mildt din jord,
indtil vi ses igen.....
må Gud holde.... holde dig i sin hånd! 

Der er mange våde kinder...

Vi synger den gamle, smukke pilgrimssang endnu en gang.... mens blæsten synger sin egen!
Det er stadig kuling fra vest! Men himlen er blå med små hvide skyer!
Sådanset!
Set her fra dagbogens redaktørstol er turen gået eksemplarisk - punktlig start - punktlig slut - plus alle de mellemliggende punkter. De fleste af os har opført os pænt størstedelen af tiden.... de fleste parametre har været stigende - med undtagelse af vægten.... og det fæleste jeg kan berette om er vel sproget og manererne: diverse sproglus og bramfri vendinger har vundet indpas, som turen er skredet frem. For min egen del, kan jeg konstatere, at jeg skal på afvænning  fra diverse sprogblomster...... Jeg vil helst ikke være ved det, men ak, jeg er åben som en dør og aldeles uselektiv, når det gælder dialekter og bandeord! Og jeg som troede, at det var noget man voksede sig fra! Har der sneget sig noget ind, som læseren støder sig på, så er jeg modtagelig for genopretning af ord og orden!
Manererne derimod vil jeg overlade til diverse ægte mænd og børn at tage sig af! Det vil sikkert tage sin tid at genindføre spisning med kniv og gaffel - vi har kun brugt een hånd - og ofte fingrene!
Der vil være brug for dobbeltplads ved spisebordet en rum tid fremover, idet vi har opøvet en vis træning i at spise liggende....! Nu er I advaret derhjemme!
Det er spændende, om vi overhovedet kan finde ud af at ligge i en blød, ren seng! - uden at falde ud af den...... der går som regel nogle få sekunder de første morgener, hvor man stikker foden ud og opdager, at den svæver frit i rummet, inden man ihukommer, at man IKKE ligger på gulvet i en gymnastikal eller et klasselokale!

Tak til dig!
Der har som foregående år været mange fine oplevelser - både i mødet mellem deltagerne - og i mødet med naturen og elementerne.
Jeg kan konstatere, at Fod på Livets deltagere i højere grad end tidligere er indstillede på holistisk tankegang - ikke kun som teoretisk, filosofisk grille, men som en integreret del af daglidag og liv som sådan. Det er med til at løfte niveauet for accept og tolerance og skaber tydeligvis den varme og kærlige omsorgfulde stemning, som har gennemstrømmet dette års tur og gjort den til en løfterig oplevelse. Tak til hver eneste en af jer! Du har bidraget med lige netop dét, som du indeholder, og som har været afgørende for helheden og fællesskabet!

Turens praktiske del
På den praktiske side har der været mange interessante erfaringer at hente. Med hensyn til mad, set-up omkring deltagere, skoler, ruter og meget andet. Erfaringer, som kan bruges og vil blive diskuteret, når vi i sparringsgruppen inden længe formodentlig tager fat på næste års program.

Der vil blíve ændringer, som bygger på indsigt og erkendelse fra i år. Fod på Livet flytter sig hele tiden. Vi søger kontinuerligt at rette ind og passe til, så konceptet til stadighed kan give mest til flest. 

Der er allerede talt en del om en rute 2, en rute fra København til Skagen.
I princippet er jeg åben for tanken. Det springende punkt er køkkenet!

Køk-holdet er automatisk turens omdrejningspunkt, fordi det er eneste anker for logi og føde. Det er vigtigt, at køk-holdet er en kilde til varme og glæde for deltagerne, og hvis der hurtigt viser sig at være interesserede med disse egenskaber, som vil deltage på køk-holdet, er der grobund for at etablere en rute 2 allerede i 2008.

Hvis du vil være med på Køk-hold i 2008
Som en del af køk-holdet er du villig til at socialisere med deltagerne, ønsker at servicere og give af dig selv til projektet, er begejstret for at arbejde med lødige råvarer og har lyst til at sætte dig ind i konceptets principper og efterleve dem på turen. Du har interesse for at tilberede og spise solskinsmad og du trives med varme, humor og orden i et kærligt team-work. 

Du behøver ikke at have deltaget som gænger, for at være på køk-holdet.
Du behøver heller ikke at være vegetar - bare du er det undervejs. Og du skal være parat til at lære at tygge og vise deltagerne, hvordan man gør det!
For selv om det virker lidt fjollet i starten, så er det alligevel dét med at tygge, som de fleste deltagere peger på som den største gevinst ved turen: at de har lært at tygge deres mad på en ny måde og fået en klar fornemmelse af, hvad det betyder for velvære - både fysisk og psykisk - og for hvordan meditativ tygning åbner til nye bevidsthedslag og åndelig erkendelse. 


Hold øje med hjemmesiden.
Der kommer nye initiativer og informationer allerede i løbet af oktober!

Tak for i år til sponsorer, samarbejdspartnere og frivillige!