Økoferie vandreferie vandring sundhed pilgrimsvandring
Dag 21 - Fredag d. 07. september - Den smukkeste tur indtil videre....?

Da da - da da! Vi synger for Sisse, som tager afsked med gruppen.
Det er Fyrkat dag. Den gamle vikingeborg ved Hobro. Inden vi når så langt, er vi på besøg i Nr. Onsild kirke med den naivistiske altertavle, hvor billedet af Jesus ligner en sød pige! Der er delte meninger om skønheden af samme!
Et par af deltagerne kommer meget berørte fra Fyrkat. Afhængig af hvor de befinder sig på stedet, oplever de stærke følelsespåvirkninger.
Det skal i forbifarten nævnes, at man er ved at fylde søen ud for Fyrkat op og genskabe det oprindelige landskab.
På forsøgscentret møder Charlotte arkæolog Peter i vikingeklæder. Han tager sig rigtig god tid til at fortælle om centrets mange aktiviteter, bl.a. om hvordan redskaberne dengang er temmelig lig dem, som vi anvender i dag; og om hvordan de indfarvede klæder for tusind år siden. Den indigo har sin egen historie: bestemte planter blev lagt i stærk mandfolkeurin! En kvindelig medarbejder på centret i kvindedragt fortæller om, hvordan kvindfolkene dengang var nogle stride børster, som herskede indendøre og indimellem smed de grove mandfolk på porten - at der var en slags flerkoneri, og at såkaldte uægte børn blev ægte, når elsker/elskerindeforholdet havde stået på i mere end tre år! Tjoeh, intet nyt under solen, fristes man til at mene! Og solen..... den skinner - og lyser betingelsesløst for alle, uanset hvem vi er, og hvad vi gør!
På vej langs fjorden ud til Bramslev bakker hilser de fleste på en overdådighed af brombær.....  en ikke uanselig mængde ender i deltagernes maver.

Ingvard og Camille har mødt "vilde" heste! De så i hvert fald vilde ud!
Her er de lidt mere fredelige dyr, som vi også så en del til.

l
Hyld og nøddebuske bugner af frugt.

Mona har vadet i lort til anklerne, som hun bramfrit udtrykker det. Hendes støvler bevidner udsagnet: mere mudder end støvler!

På skolen tager vi bad på samlebånd - der er kun eet, men det går lige akkurat, og vi når det inden alarmen går på kl. 20.00.

Der er almindelig udbredt "stening" her til aften - og alligevel: talte vi ikke om at spille på monochord, spørger nogle. Og straks er en håndfuld deltagere friske og meget vågne.