Økoferie vandreferie vandring sundhed pilgrimsvandring
Dag 11 - Tirsdag d. 28. august - Brenderup-børn og Lillebælt med vind og strøm!

Hvor er det dog hyggeligt at vågne uden vækkur. Her i Brenderup er der en fin energi, hvor det er nemt at komme op - det har endvidere den store fordel, at jeg kan vælge mellem en håndfuld nydelige toiletter - som helt ærligt - er en nydelse at benytte. Det sker, at vi møder toiletter, som vi godt kan forstå, at de små poder holder sig langt væk fra!

Nå..... til dagen! Den tegner fin og lys med sol, vind og masser af børn! Realskolen her i Brenderup kan det der med at organisere sig og få det til at funke! De store børn hjælper de små og passer på dem. Ungerne her er åbne og nemme at tale med. De gør rent faktisk, hvad Ib har sagt de skal: holder sig til fortovet og senere til vejen - altså undlader at skøjte rundt i plantagen efter æbler og pærer, da vi går forbi på vej til stranden. 


Det er tydeligt, at den megen regn har ændret klinten, så vi på et stykke må op at gå i skoven i stedet for at gå på stranden. Men der bliver alligevel dejlige stunder på stranden. Her Yonna og Helene.
Ved molen hentes de mindste fra 4. klasse af skolebussen, mens resten af flokken går videre til Vejlby Fed Camping.
FpL-gruppen pauser,  mens børnene vender tilbage til skolen og et par timers undervisning.
I Strib mødes gruppen med Ole Haaning Thomsen og en kollega.

Egentlig skulle en af bådene være sejlet to gange over bæltet, men endnu en båd kommer til, og pludselig kan alle alligevel komme over næsten samtidig.

I Fredericia havn går vi fra borde! Jeg har ikke forstået, hvad der sker og ankommer til Fredericia havn for at tage imod og sige tak til Ole. Efter en times venten dæmrer det for mig, at der nok er foregået noget andet, end jeg tror. Så altså: Tusind tak til dig Ole, fordi du for 5. år i træk stiller op for at gelejde vandringen over vandet. Det er vi glade og taknemmelige for. Det giver et skønt afbræk i vandringen, og alle hygger sig gevaldigt med det!
Her til aften er alle godt brugte - det bliver til lidt snak om galdesafter og trykpunkter, tarmskyldninger mm inden aftensangen smånynnes, og der væltes om i poserne.

Jette Flensborg - 1- uges gænger.
Dagen i dag: For det første er det spændende, at man på sådan en tur tager sig tid til at tage skolebørnene med. Og at skolen tager udfordringen op. Også at eleverne er med på ideen.
Så er i dag den eneste tur, hvor jeg får lov til at gå ved stranden, og det holder jeg meget af, men det var hårdt. Det er hårdt at gå i sand og modvind. Vi var så heldige, at vi kom tidligere til Strib, hvor der var en sejler, som ville sejle os over til Fredericia. Det var en, som havde sejlet for Fod på Livet før, Højrup. Han samlede redningsveste og sejlede os over, selv om han havde svært ved at komme ud af havnen. Der var både strøm og vind.
Så har vi gået gennem militærterrænet nord for Fredericia og Trelle skov. Jeg kom til at ænke på gamle dages ture. Jeg er kommet her meget som barn, fordi man ved Trelle næs kan finde hajtænder. Det var helt hyggeligt. Det har været en rigtig dejlig dag, og det er hver gang en stor fornøjelse at sætte sig til bords og spise solskinsmad - både morgenmaden og aftensmaden!