Økoferie vandreferie vandring sundhed pilgrimsvandring
Dag 8 - Lørdag d. 26. august - Halvvejs over Fyn på een dag!

 

Første stop på ruten ved den gamle Kullerup højskole. Værtsparret Hanne Kudsk Jensen og Ingolf Plesner tager imod med skovfogedæbler og en mulighed for at ”tømme overskydende vand af”. Vi får en kort introduktion til stedets mange kurser i kreativ, spirituel og personlig udvikling - spændende fra studiekredse i vegetar- og veganermad til grupper i psykoterapi, familieopstillinger, healingsmassage, Martinus åndsvidenskab, Goethes farvelære, sangweekends og antroposofisk biavl.


 

Så går turen over til den gamle kirke, hvor Ingolf fortæller lidt historie og bagefter leder gruppen ud til Krogyden og dermed til den egentlige rute.                                                                                                              Dagens etape er lang og slutter først syd for Odense på den store Rudolf Steiner skole i Lindved, hvor vi  overnatter i den smukke og hyggelige SFO-afdeling. Der er ikke så megen plads som på de store skoler, til gengæld er stedet mættet med en stemningsfyldt atmosfære, som straks bemærkes af vore deltagere.

 

 

Oliver kommer med bagagebilen til Odense for at tage hjem til Vordingborg. Han er stolt og glad for at have gennemført 5 dage med Fod på Livet og gjort det suverænt flot. Han har været først ”i havn” hver eneste dag og været et behageligt selskab for gruppen. Godt gået Oliver! Vi ønsker dig en dejlig 14-års fødselsdag på tirsdag!

I Odense henter vi samtidig Esther Laursen, som er med os i køk-gruppen på resten turen. Det er skønt for os at få tur-vant hjælp. Esther går lige til gulerødderne. Hun gik hele turen i 2004 og har lavet solskinsmad i forskellige sammenhænge, bl.a. på en samlingsweekend syd for Assens for deltagerne det år. Når man har gået sammen i regn og sol i fire uger, bliver man rystet godt sammen, og det er morsomt at mødes igen efter et halvt års tid!

 

Køkkenet har forberedt en lille overraskelse ved aftensmåltidet! Efter at have skålet i Helios’ mælkesyregærede rødbedesaft og budt de nye ugedeltagere velkommen, bliver vi sat over for hinanden ved et stykke blankt papir og en farveblok og bedt om at tegne den person, som sidder overfor os. Tavsheden er malende, hvis jeg må benytte mig af udtrykket. Alle laver et eller andet. Vi vil kigge på billederne senere og se om vi kan genkende portrætterne!

 

 

 

 

Ved otte-tiden kommer Ingolf Plesner for at fortælle os et rigtigt vaskeægte eventyr på sin dejlige ligefremme facon. Det er eventyret om de to tvillingesønner, som drager ud i verden for at finde lykken. Det er en historie om, hvad der sker, når man naiv og godtroende. Moralen er, at det ikke er nok at være kærlig, man må også tænke sig om og sætte grænser og være realistisk nok til at se ondskaben eller det negative dér, hvor det er i ens liv - og arbejde sig ud over det.

 

 

SFO’en har lagt 24 madrasser til os, så vi sover blødt og behageligt.