Økoferie vandreferie vandring sundhed pilgrimsvandring
Dag 21 - Fredag d. 08. september - Fyrkat

 

Ruten i dag har først Klejtrup sø på venstre hånd. Derefter går det mod vest - og vi har rygvind! - mod Onsild og Fyrkat.

Jeg har fået problemer med strømforsyningen til min bærbare computer. Først lidt - så mere - og nu vil den slet ikke! Der er kun een ting at gøre: opsøge nogen, som har mere forstand på de dele end jeg selv har. Jeg planlægger at køre til Hobro, men skolelederen på Brattingsborgskolen mener, at det er en dårlig idé. I Hobro findes der ikke den slags forretninger. Jeg må en tur til Viborg. Han finder beredvilligt og ved IT-lærerens hjælp frem til en forretning i Viborg, som formodes at kunne håndtere problemet. Da jeg finder den en times tid senere er den lukket til kl. 14.00. Hmm, tænker jeg og sender en lille bøn ud om "at blive reddet"! Fem minutter senere har en ansat set mig og vinker mig om til bagindgangen, hvor adskillige IT-eksperter gelejder mig og min bærbare frem i nørdernes højborg til en tekniker, som bare virker til at kunne finde en løsning på enhver pc-udfordring. En halv time senere kan jeg forlade stedet med en bærbar, som i hvert fald kan fungere de næste 10 dage. Præcis hvad jeg har brug for! Jeg begiver mig til Viborg bibliotek, hvor jeg kan arbejde de næste 3 timer.

Ude på ruten har deltagerne en smuk dag!

Man er ikke i tvivl om, at det har regnet!

Her er gruppen ved den gamle vikingeborg Fyrkat og museet i nærheden. Dejlige timer i skønt vejr.

Da jeg ankommer til Valsgaard skole, en fin lille skole nordøst for Hobro, har køk-holdet fundet pedellen. Vi får hjemkundskab og et stort dejligt rum at sove i - baderummene er aftenen før lukket ned på grund af skimmelsvamp. Altså ingen bad på denne skole! Nå, tænker vi, det er vel ikke så galt at etage-vaske for en enkelt aften og indstiller os på dét! Så kommer vi i snak med de utroligt søde rengøringsdamer, og inden vi ser os om, har de sørget for, at et enkelt brusebad er åbnet ovre i SFO'en. Og tænk: det går fuldstændig gnidningsfrit. Alle får bad, og alle er glade og tilfredse.