Økoferie vandreferie vandring sundhed pilgrimsvandring
Dag 20 - Torsdag d. 07. september - Ruten Tjele - Klejtrup

Der er trængsel i det lille køkken på tjele skolen her torsdag morgen. Det virker til, at alle er særlig friske og ivrige efter at komme afsted. Vejret er lidt blandet - mest til regn, men det holder nu tørt for de fleste vandrere hele dagen. Turen går ud mod Tjele, gennem Vindum skov og videre til Klejtrup.

Her er et par flotte røde fluesvampe. Det myldrer med dem overalt.

På køk-holdet er der tralvt. Der er kommet varer fra Helios og Aurion. Leanne og Esther vil en tur i Øbakker, mens jeg laver dagbog. Men vejrguderne vil  det anderledes. Da de nærmer sig paradiset, står regnen ned i tove, og de beslutter sig til en by-tur i Viborg i stedet. Det bliver en skøn oplevelse i Viborg Domkirke og et møde med præsten, som viser rundt i den nærliggende sognegård.

Da vi mødes om aftenen, har mange af deltagerne taget sig en alternativ tur gennem skoven. Nogle har fået lidt ekstra km pgra omveje, og næsten alle har besøgt verdenskortet ved byens udkant.

Vi finder os til rette på Brattingsborgskolen. Her et par billeder fra køkkenet og aftensmaden.

 

Da jeg senere på aftenen sidder oppe i biblioteket med min bærbare foran mig, lyder der pludselig et talstærkt kor fra køkkenregionerne. En af deltagerne er stødt på et sæt sangbøger, og det kan dette hold ikke sige nej til. Jeg skynder mig at lukke pc'eren ned - det er for fristende - og tilslutter mig de syngende vandrere. Som tidligere, da vi havde 6. klasse fra Gjern skolen med os, kan vi næsten ikke få holdt op. Det er herligt at være sammen med mennesker, som kan lide at synge!