Økoferie vandreferie vandring sundhed pilgrimsvandring
Dag 2 - Søndag d. 20. august - Perfekt vandrevejr

 Kl. 07.00 har køk-gruppen den lækreste mysli og frugt med nødder og mandler parat. Spændende for mange, som aldrig før har fået den slags morgenmad. Så pakkes der madposer med grønt og brød, inden rygsækken spændes på.

Selv om det er sjovt at gå i al slags vejr, når man bare er klædt på til det, så er det også forunderligt, hvor godt vejret har været den sidste uge, til trods for de mørke regnskyer, der har været på meteorologernes forudsigelser. Der var godt nok regnslag på alle, som gik af sted i morges, men der kom kun nogle få dryp på hele dagen! Vi har en "vejr-siger" som om morgenen kl. 06.00 aflytter dagens vejrudsigt og meddeler den videre til alle andre, så man kan klæde sig på til dagen, inden tasken pakkes.

Vi møder Oliver i Nykøbing. En ung gut på 14, som også gik med Fod på Livet sidste år i dage. Han har i foråret gået Camino'en med sin far og vil nu igen med Fod på Livet en hel uge. Det er tydeligt, hvor godt gående den unge mand er blevet siden sidste år. Og han er da også den første, som er fremme ved Eskilstrup skole. I Nykøbing er den nye bro over å-udløbet endelig blevet færdig. Her spises lidt af madposen, inden turen går videre ud gennem skovene.

Ved 14-tiden dukker de første op på skolen. Fire-uges deltagerne bliver testet kinesiologisk. Anne tester de store systemer i kroppen, som igen vil blive testet i slutningen af turen for at se, hvad 4 uger på vand og rene råvarer gør ved ubalancerne.   

I år hjælpes fire om at lave mad. Processen med de mange flyt og de nye rutiner er et krævende job. Der er megen ros til køkkenet fra deltagerne. Vi har lidt varm suppe på programmet ind i mellem om aftenen sammen med den rå og kølige salat, og det bliver til godt modtaget.

Til te-drikningen og udvekslingen kl. 19.30 får "turens første "Fodtusse" - historien om den smukke mejetærsker-fører! - Nogen ville spørge om vej og havde haft held til at standse en kolods af en mejetærsker. Da døren går op, stiger noget nær et fatamogana ud. Sådan lyder det i hvert fald, når historien fortælles. Det må have været en speciel smuk mand, der dukkede frem, for damerne var alle fuldstændig henførte i blikket, da de berettede, hvor dejlig han var. Der kan man se! De grinede meget.

kl. 22.00 tørner alle ind og håber på en god nats søvn. Det er en tilvænningssag at sove i nye rum, i rum, hvor der er nye lyde og mange mennesker. Så det bliver som regel bedre efter nogle dage.