Økoferie vandreferie vandring sundhed pilgrimsvandring
Dag 10 - Mandag d. 28. august - Mellem bygerne med lyn og torden

 

Her er Esther og Erik i samtale i Køkkenet på Morud skole.

 

Der var vist lidt rigelig med tempo på morgensangen her før gruppen gik. Også tempo på vejret. Bygerne kom og gik med torden og regn. Alligevel havde de fleste kun fået nogle få af dem. Der var mange utroligt grinagtige episoder fra dagen. Sjovest var da en gruppe deltagere troede, at de nærmede sig et plejehjem, fordi der udenfor sad nogle – troede de – ældre mennesker og så på livet. Det viste sig at være fortroppen – af deres egen gruppe! Andre havde mødt børn, som vidste hvem de var, fordi de selv skal ud at gå med Fod på Livet i morgen, tirsdag her fra Brenderup.

 

Miniportræt af en 2006-4ugers-deltager

Sonja Bang

Sønderballevej 37, Genner Strand – Røde kro, Sønderjylland.

Selvstændig erhvervsdrivende - og pensionist - det sidste lægger man ikke mærke til!

 

Mor til fire og mormor til tre og farmor til to!

 

Sonja siger selv: Jeg er med, fordi jeg læste en artikel i Familie Journalen for to år siden. Jeg havde ikke tid på det tidspunkt, men klippede den ud og gemte den, fordi det tiltalte mig meget.

Jeg blev vildt begejstret. For turen og vandringen, maden, det hele. Det lød spændende, det var mig. Og jeg læste den mange gange i de to år, inden jeg besluttede mig at tage med i år.

Jeg har altid gået meget ind for det alternative – også da mine børn var små. Hvis jeg kan helbrede symptomer med noget uden lægemedicin, gør jeg det altid.

 

Jeg har urinsyregigt og slidegigt, som jeg regner med at gå mig fra, og jeg kan allerede mærke, at det er bedre. Det er nok kosten, som virker efter 10 dage. Jeg får jo hverken mælkeprodukter eller kød. Og jeg taber mig.

 

Hvad gør at lige netop du tænker sådan?

Min mor har været dement, og jeg er bange for at blive det. Derfor træner jeg og forsøger at leve sundt. Masser af motion og sund mad er med til at forebygge ved jeg, så derfor.

Efter 10 dage sidder du her og har oplevet det du forventede? Ingen overraskelser?

Nej kun vablerne på begge fødder. Den første var hård, jeg har nok ikke trænet nok. Vablerne gør ondt. Og lige nu kører jeg i bil, indtil de er lægte. Ellers har det kun været positivt.

 

Hvem er du som person?

Jeg er en stabil person, hvis jeg har sagt noget, svigter jeg aldrig.

Min fritidsinteresse er at skabe noget. Mit arbejde og min fritid går i et.  Jeg skaber i stoffer, ler, pil, farver, naturting som sten. Det bedste jeg ved, er at være sammen med min familie og hygge – det gør jeg meget – især med mine børnebørn.

 

Hvordan lever du dit liv til daglig?

Stille og roligt, deltager i vinterbadning, roning, jeg er god til at snakke med folk, er opsøgende, videbegærlig. Det er derfor jeg er med her.

 

Sidste bog jeg har læst? - er Da Vinci-mysteriet.

Jeg ly tter helst til klassisk musik

TV ser jeg ikke meget af – måske en god film, som slutter godt. Sonja ler sit dejlige latter!

Jeg hører presse og dagens nyheder og læser Kristligt dagblad til daglig.

Og jeg læser Familiejournalen og Ude og hjemme.