Økoferie vandreferie vandring sundhed pilgrimsvandring
Dag 1 - Lørdag d. 19. august - Vejrgudernes smukkeste visitkort!

    

 

Vi spurgte os selv, hvor heldige vi dog kunne være, for vejret var ret uldent, da vi kørte hjemmefra i morges. Og jo længere vi kom sydpå mod Gedser, jo finere blev det.

 

DSB var - som de havde lovet - forsinket, så vi ventede med bilerne, indtil vi var sikre på, at alle var ankommet. 18 turdeltagere og en dags-etape-kvinde. 

Ude ved Sydstenen stod Højskolen Marielyst med 30 utålmodige vandre-kursister og ventede på os. De måtte til sidst gå i forvejen, fordi nogle af kursisterne troede højskolen holdt sjov med dem og troede, at Fod på Livet var en joke".

Nu her lidt over elleve skinnede solen fra en skyfri himmel! Bagagen kom ind, navneskilte kom på, afsted til Sydstenen, alle fik præsenteret sig og kl. 11.30 kunne 20 glade vandrere begynde en tur på henholdsvis 1,2,3 eller fire uger.

 

Det blev til mange skønne timer på diget eller langs vandkanten. Og trætte og glade mennesker til et "sid ned" på højskolen. Lidt iste og frugt, og så afsted til Svaneskolen, første stop og overnatning. Der var lidt ømme tæer - det er varmt at gå i sol - og en fornugtig overvejelse endte med at tæernes ejerkvinde besluttede at køre med bagagebilen det sidste stykke for at "spare" tæerne for yderligere slitage.

På Svaneskolen havde køk-gruppen forberedt solskinsmad. Kl. 19.30 tog vi en runde med lidt mere om hinanden, så vi hørte alles navne endnu en gang. Vi fik nogle praktiske ting på  plads og så ventede de rektangulære ligge-stykker i gymnastiksalen. Utroligt hvor tiltrækkende sådan et stykke oppustet lærred kan virke på os, når vi bare er trætte nok.