Økoferie vandreferie vandring sundhed pilgrimsvandring
Dag 5 - Torsdag d. 17. august - Bro og blomster i Næstved
5.dagen startede med høj sol og en ny deltager. Oliver fra 7. klasse på Marienbergskolen i Vordingborg blev så interesseret i at prøve sig selv af i Fod på Livet, at han besluttede at bede om lov til at bytte skolen ud med 5 dage på vandring og solskinsmad. En del af hans projekt i Fod på Livet er at fortælle pressen om sin udfordring, og han er startet med Radio Valde fra Vordingborg, som allerede i dag har haft en journalist ude og interviewe. I skrivende stund her kl. 22.00, hvor
alle er gået til ro, kan jeg fortælle, at Oliver har klaret dagen i fin stil.

Basisgruppen har nydt det fine vejr. Som Ulla sagde, så føler man sig så uendelig rig, når man kan ligge på ryggen og kigge op i en blå, blå himmel og få øje på en syngende lærke højt, højt oppe. Vi har siddet omkring et lille rundt bord og hørt om, hvad der i særlig grad har fyldt dagen i dag. Og det er dufte og synsindtryk fra høst-Danmark. Det er så smukt med de modne marker (selv om det af og til støver meget!) og det er en særlig duft, der stiger op i næsen fra det høstede korn og de - med ét - bare marker med de kæmpestore halmballer. De firkantede gule og megatunge kuber står som skulpturer i landskabet. I vore dage går det hele så hurtigt. Alligevel er det en særlig ting at gå tæt ved processen, som vi gør her og følger lidt med i det hele over 4 uger. De store maskiner og farverne, som skifter. De mange venlige mennesker, som vi taler med i løbet af dagen. Og som fortæller os sjove og interesante ting. Om sig selv. Om egnen vi er på. Om ting, de synes vi skal se. Om deres mening om at gå fra Gedser til Skagen.
Ruten i dag har været lang og smuk. Først gennem Mogenstrup, hvor en lille gruppe lokale vandrere sluttede sig til dagens etape. Over Rønnebæk, hvor vi holdt hvil, og nogle fik set kirken. Så gennem Næstved og ud til Svingbroen, som til deltagernes store glæde tog sig den frihed at folde sig sammen for at lade et skib passere. Derefter gik turen ud over markerne til Bistrup, hvor gruppen havde en næsten lidt for dramatisk konfrontation med en rotweiler, der masede sig gennem en hæk og gik til angreb på en deltager. Han var heldigvis stor og stærk, og reagerede så spontant "rigtigt" at hunden selv blev forskrækket.
Det er ikke så meget, vi har af den slags. Men når det sker, er det selvfølgelig ubehageligt. Som en af de andre sagde, så ville hun være blevet frygtelig chokeret, hvis det havde været hende, der var i Pelles sted. Så hermed en opfordring til hundeejere om at passe bedre på deres bidske hunde.

Til sidst kan jeg berette om Rønnebæk Slot som Marianne og jeg, som kører bilerne, blev anbefalet at køre hen og se. Her gik tre yngre mennesker og passede en kæmpe stor urtehave, som var skabt med henblik på at efterligne en gammel slots-urtehave. Det var helt overdådigt og meget, meget smukt. Vi fik lov at plukke bønner og squash, for som de sagde, så måtte de ikke sælge tingene. De skulle bare se flotte ud, og så, hvis kantinen ikke kunne bruge de mange dejlige grøntsager, så ville de havne på mødingen! Det syntes vi var synd og skam, så vi hjalp dem af med lidt af overfloden!

Lige nu er vi på Hyllinge skole. En dejlig lille og hyggelig skole, hvor atmosfæren er afslappet og rolig. Der er gået tidligt til køjs, eller skulle jeg hellere sige "til gulvs". For et øjeblik siden fik jeg dog vækket alle mand, fordi alarmen gik og jeg måtte finde tavlen med det rigtige telefonnumer på. Og sådan har vi vores små afvekslende input her - de fleste hører til i den muntre ende. Især når de kommer lidt på afstand.

Her er indtryk fra dagen. Først lidt blomsterbilleder fra Rønnebæk Slotshave. Derefter fra turen og til sidst fra Hyllinge skole, hvor vi blev vel modtaget og overnattede.