Økoferie vandreferie vandring sundhed pilgrimsvandring
Dag 23 - Mandag d. 04. september - Skov med forhindringer!
Det er kun til at være taknemmelig over: vejret! Vi har været så begavede,hvad det angår. Jeg har vist skrevet det en gang tidligere. Men jeg kan sige, at vi påskønner vores held så uendelig meget, for det er vidunderligt at gå i denne sensommer med alle de smukke klare farver og nyde dét, vi opfatter som overflod: Hegnene er fulde af bær, frugter, blomster, græsser og sommerfugle. Vi ser dyr og fugle. I dag har jeg set en stor rovfugl sejle under den dybblå himmel. Og her på disse nordjyske stepper kan man se meget langt, når man er oppe på en af højderyggene mellem to vandløb.
Først lidt køkkenstemning.
Der var lidt snak om ruten i aftes: skal vi gå gennem skoven? Kan vi finde vej? Den er lidt tricky i Skørping skoven, når man ikke er kendt. På den anden side gik det jo meget godt sidste år, og ruten er detaljeret beskrevet. Så man besluttede at gå den. Et par timer senere ringer Hanne til mig og siger: "Nu er vi kommet gennem skoven! Den var nærmest væltet, så vi kunne slet ikke følge kortet og er endt i to grupper på hver sit sted".
Det havde altså taget dem flere timer i stedet for 3 kvarter! God start!


Senere paserede jeg den sydlige gruppe på vej med bagagebilen. De tilbragte en velfortjent stund i vejgrøften med benene oppe.


Her flere situationsbilleder.
Vores deltagere er benovede over, hvor venlige og søde mennesker, de møder overalt, hvor vi kommer frem. De bliver ofte inviteret indenfor og budt på te og kaffe. Og de fortæller om, hvordan de bliver tilbudt at benytte private menneskers toiletter og får fyldt vandflasker op. Dertil får de mangen en god og interessant snak med folk, som gerne vil snakke og også høre om, hvad der får os til at gå den lange distance fra Gedser til Skagen.

Det handler meget om: benene oppe! Her tager Ana et hvil. Ana har i øvrigt lige "frelst" mig fra et hold i nakken, som pludselig "nev" i eftermiddags, da madvognen skulle tømmes. Vupti - i løbet af 10 minutter havde Ana og Traumel-cremen løst den lille opgave.

Da vi var godt installeret på Kongerslevskole og ved at lave aftensmad, kom Anna og Michael "hjem" med de lækreste blåbær, som de havde plukket et sted på ruten.Bodil er her udstyret med en ekstra antenne.

I det hele taget sker der meget, når gruppen kommer "hjem". Blomsterbinderiet er i fuld gang. Rita sætter sit præg på kreativiteten. Et andet sted maseres og nusses. Det er et meget aktivt rum her før aftensmaden.