Økoferie vandreferie vandring sundhed pilgrimsvandring
Dag 19 - Torsdag d. 31. august - Lilla lyng og blå himmel
Høj himmel og derfor virkelig koldt her til morgen. Vi vidste, at vejret skulle blive flot, så det var shortsvejr, men altså ikke fra morgenstunden. Vi har overnattet på Bøgeskovskolen, som er under renovation. Så vi har lavet mad samtidig med håndværkernes boren og banken. Vi vil ikke høre nogen tale om støv. For slet ikke at tale om sand på gulvene. Der var dog heldigvis ikke sand i maden, så vidt vi kunne skønne.

Turen går til Bjerring og Mammen. Her møder gruppen graveren, som kan huske Fod på Livet fra sidste år. Hyggeligt. Hun går øjeblikkelig ned og gør rent på toilettet, så vi har noget rart at forrette nødtørften på. Derefter gås til Himmelstrup og ned gennem skoven og savværket. Her møder jeg de første på min cykeltur tilbage efter madbilen.
Gruppen har fået en ny dags-vandrer med i dag. Gerda mødte op i Bjerringbro i morges og er gået med hele dagen. Gerda er 81 somre og gevaldig glad for at gå. Hun er med i fortroppen og synes ikke at kunne få nok.

Ana har fået gevaldig ondt i en ene fod og må desværre indstille deltagelsen i dag. Hun venter et par timer på madvognen, men til sidst bliver det for meget, og hun finder en taxa og tager til Ørum. Her møder jeg hende senere, og ved skolesekretærens hjælp finder vi frem til en terapeut, som efter sigende kan en masse gode ting, så både Ana og Ingelis har fået tid til i morgen. Det er spændende, om der er noget at gøre ved deres skader. De vil begge rigtig gerne i gang igen.Der var stop ved åen, hvor nogle fik fødderne i vand. Og endelig var der Ø-bakker. Her nød man solen i fulde drag. Lyngen blomstrer og står utrolig smukt lige nu. Så turen gennem området er ubeskrivelig dejlig.


På det sidste af billederne ser vi Masai stå foran sin høj. Her lå hun oppe, da jeg kørte forbi hende. Hun ankommer som regel et par timer før de andre og venter så pænt på dem. Og heroppe fra var en glimrende udsigt. Hun hyggede sig da også lige til et par mænd kom og begyndte og sætte pæle ned til hegn. De skulle holde dyrene ude, som de sagde. Jytte blev dog i tvivl om, hvem der skulle beskyttes mod hvem.