Økoferie vandreferie vandring sundhed pilgrimsvandring
Dag 17 - Tirsdag d. 29. august - Festdag med Gjern skoles 5. klasse!
Stemningen er lav. Der var ikke lige de badefaciliteter, som man havde tænkt sig. Faktisk ikke rigtig nogen overhovedet! Alle har sovet elendigt og mundvigene hænger mere eller mindre nedad. Det er nemt at få selv banale ting til at blive trælse og umulige denne morgenstund. Jeg har været oppe kl. 3.45 for at være sikker på, at morgenrengøringen ikke vækker de andre. Pedellen kunne nemlig ikke garantere, at de vidste, at vi var på skolen. Og ganske rigtigt: den søde pige, som kom lidt over 4 vidste ikke noget og blev lettere forstyrret i sin rutine. Jeg tager en tur på pc'eren fra kl. 04 til 5 og går i gang med morgenmaden. Vi skal være tidligt ude og spiser kl. 6.30. Det er helt klart en af de dage, hvor man tager tilløb til alting.
Som en sidste forhindring - sådan forekommer det i alt fald dér kl. 7.30, skal vi have skolebørn med fra Gjern. Erfaringen har vist os, at det kan være vældig trættende, så alle er lidt på dupperne og en anelse afventende.
Børnene ankommer med lærer Finn Skovgaard Jensen. De får udleveret Fod på Livet armbånd og Anna synger sin pilgrimssang med sin smukke stemme. Dvs efterhånden har Fod på livets gruppe også lært den. Og endelig er der afgang.

Jeg møder klassen og gruppen et par timer senere ude på Naturstien i en pause. Nu er stemningen steget adskillige grader. Børnene har vist sig at være enormt søde og dejlige. Og Finn, deres lærer, har et fænomenalt tag på børnene. Som en af vore deltagere sagde: " -tænk sig at de børn får dobbelt så meget ud af deres skolegang som de fleste andre børn i danske skoler, fordi de bruger al tiden konstruktivt og ikke på uro eller andet rod". Jo, der er virkelig ros til jer, 5. klasse!

Den helt store overraskelse hører jeg først om, da jeg møder de meget glade og feststemte deltagere i Fod på Livet-gruppen på Fårvang skole om eftermiddagen. De fortæller, hvilken helt fantastisk dag de har haft sammen med 5. klasse fra Gjern skole. Solskinsbørn! Intet mindre. Vores deltagere har pludselig et helt nyt syn på skolebørn og Fod på Livet-vandringer. Dels har de været til fest sammen med børnene hos en af forældrene i klassen, og dels har de oplevet en lærer, som i den grad har pædagogisk teft og nogle skønne børn, som bare er så skønne, at de, altså vores deltagere, næsten ikke kan fine lovord nok. Det lydder virkelig som om vi på madholdet er gået glip af noget. Når jeg hører dem sige, at de godt kunne have sådan en klasse med en hel uge, så ved jeg, at det må have været helt ud over det sædvanlige.
Her kommer en række situationsbilleder fra dagen med dens mange fine oplevelser.