Økoferie vandreferie vandring sundhed pilgrimsvandring
Dag 8 - Mandag d. 14. august - Søndag i Café Biografen og på Langesøstien!
Fra sjask til sol. Variation i det danske vejr kan vi ikke klage over!
Turen i dag har været varm og lang - fra Vindinge til Davinde - mellem blomstrende solskikker og romantiske fynske bindingsværk. Davinde ligger tillige tæt på et virvar af grusgrave, hvor de ældste allerede er vokset ganske nydeligt til som var det et istidslandskab med et rigt fugleliv og egentlig ganske smukt at se på. Det eneste som ligger højt stadigvæk er landevejene, som meget praktisk har fået lov at ligge dér som sorte bånd med stejle skrænter ned til begge sider. Utroligt, at de aldrig skrider!
Formiddagen bød på afhentning af grønt og frugt på Nørregaard, hvor Mogens Nørregård viste rundt på stedet. Blandt andet den nye gårdbutik kan varmt anbefales, hvis man bor i nærheden. Det velsmagende brød, og de mange økologiske og biodynamiske ting på hylderne i den nyligt indviede butik, fremstår meget indbydende. Og man kan også få sine varer bragt til døren som ugentlige kasser.
Et kig ud i marken bragte os den mest vidunderlige friske grønkål med tilbage, som deltagerne fik serveret som hele blade til frokost og aftensmad. Det var et velkomment supplement. Ung grønkål smager himmelsk på denne årstid, hvor man endog kan tygge den saftholdige stængel.

Basisgruppen gik i mange hold - en snak i aftes om hvordan det kan lade sig gøre både at holde sammen og gå hver for sig, udmøntede sig i en mere individuel fremmarch, som måske i højere grad tilfredsstiller alles behov. De virkede i alt fald meget tilfredse, da de ankom til frokost i Davinde - i helt andre konstellationer end tidligere.
Her tilbringer MC'ere tiden med gensidig terapi før frokosten skal forberedes.

Og her er der gang i grøntsagerne!


Det skal ikke være nogen hemmelighed, at der er mange forskellige meninger om mange ting i en gruppe med 40 deltagere - vidt forskellige - hvor den eneste fælles ambition er at gå til Skagen på solskinsmad.
Vi har mange måder at se tingene på og vidt forskellige måder at udtrykke os på, så der er megen læring til os alle.
På trods af de mange forskelligheder, må jeg sige, at alle gør en indsats for at tilpasse sig og være tolerante og åbne over for andres holdninger. Og vigtigst af alt: det lykkes at forblive venner med smil og varme - trods de mange meningstilkendegivelser.
Det er rigtig svært at lade sig kaste ind i en gruppe med så mange helt ukendte mennesker og være så tæt, som deltagerne er her. Derfor er det også rigtig dejligt, at Rudolf Steiner Skolen har taget imod os og indlogeret os i pasnings-ordningens smukke lokaler, hvor deltagerne kan "putte" sig lidt i de mange hyggelige kroge og få lov at være bare en lille smule privat.
Her putter Lener, Hanne og Rie sig på 1.salen!

Her samler aftente på friske krydderurter fra Nørregaard et par deltagere.


Kærlig hilsen
Birthe