Økoferie vandreferie vandring sundhed pilgrimsvandring
Dag 26 - Fredag d. 01. september - Eksotiske Danmark - vi nærmer os din top!
Vi nærmer os turens slutning.
Jeg har foreslået et interview.
Rita stiller beredvilligt op.Hun siger:
"Som udgangspunkt synes jeg, at det er en rigtig, rigtig god idé med Fod på Livet-turen: naturen, maden, én selv. Dét med at gå er fantastisk stimulerende for ens tanker, dét at man bare skal gå fremad, at man ikke skal gå tilbage, er meget befordrende. At man ikke skal hjem og lave mad og gøre ting! Dét, derhjemme bliver derhjemme! Man bliver fyldt op af dét, som sker. Man kan ikke flytte rundt på møblerne f.eks. Det er naturen, som kommer ind og overtager ens tankevirksomhed. Man har ikke bare været henne og parkere sin bil. Her tager man det helt ind. Jeg kan næsten gå turen igen i min egen indre billedverden."

Hvad gør det ved dig?
"Det tror jeg først jeg kan sige om noget tid, når turen er færdig. Jeg har været mange andre steder i hele verden. Men det her er utrolig nærværende. Turen på stranden i dag kunne lige så godt have foregået i Vestindien. Havet, lyset, stranden, konkylierne, fuglene - alt var her - og det er helt unikt at kunne gå og komme frem til - 10 km på bare tæer i sandet, det er meget eksotisk. Og så komme frem til - ja, måske et snavset gulv på en skole, men det gør ikke noget. Det er så smukt at opdage sit eget land på denne måde. Lige da vi gik i min egen del af landet, var det ikke så stærkt. Men nu her i det nordlige Jylland er jeg meget betaget af landskabet og lyset. Og lige derude ligger Læsø!
Man ved det og det føles godt."


Dagen i dag bød på lidt byger - men for det meste var solen fremme. Deltagerne tog sig god tid til strækningen fra Asaa til Sæby. Nogle få gik ude ved kysten med buksebenene godt langt trukket op. Connie Sophia kom "hjem" med en rørende historie om en sort-and, som hun havde fundet i vandkanten. Den var frisk men ikke i stand til at flyve. Hun bar den til Sæby og fik Falck til at hente den.

Margit synes nu at km'erne er mindst en halv gang så lange her nordenfjors som i resten af landet...!

"Ingeløg og hvidfærd" Hvad skal vi have at spise i aften? Ikke sandt! Solskinsmaden er jo stort set det samme hver dag: enkelhed, nemt og ganske hurtigt både at forberede og vaske op efter. Og alligevel stiller de op i kø og er glubbende sultne.


"Nu har vi snart trænet så mange gange i at pakke sammen, at vi har styr på det. I starten turde vi slet ikke pakke rigtig ud, for tænk hvis det ikke kunne være der, når vi prøvede at få det ned igen!"
Jo, der høres mange sjove udtalelser.