Økoferie vandreferie vandring sundhed pilgrimsvandring
Dag 22 - Mandag d. 28. august - Afslappet fridag syd for Rold
Hvilken luksus at kunne sove til kl. 6.30! Morgenmaden er først kl. 8.00. Stemningen er høj. Nogle vil til Hobro. Andre er taget til familie i nærheden.
Nogle råhygger i posen! Her Marianne.

En gruppe vil til Ravnkilde. Selv kører jeg til Store Blåkilde med Rie, Marianne og Lars. På vejen indhenter vi Ejnar, som på gåben har begivet sig på vej til kilden. "Om han vil med i bilen?" Åh jo, så lad gå da! Vi slår et smut om Madum Sø. Og så til den blå kilde.


Efter Store Blåkilde vil Ejnar hellere gå tilbage til Vebbestrup. Man skulle jo nødig komme ud af træning, vel! Om vi skal tage hans rygsæk? - for den ser tung ud! - men næej, den går han jo også med til hverdag, så den beholder han!
Og ser aldeles frisk ud, da han mange timer senere møder op til aftensmaden. Som i øvrigt har taget en lille drejning. Marie har i lang tid agiteret for at få salaten adskilt i enkelte ingredienser, så hun kan undgå det, som hun synes smager værst, som hun siger. Hendes smagsløg er ikke rigtig gearede til Solskinsmadens mange forskellige tiltag. Og det ser rodet ud! Hun er aldeles ikke enig i argumentet om, at vi er her for at få "opdraget" vores forvænte smagsløg til flere og mere nuancerede smage. Så vi har valgt at forsøge den med at blande sin egen salat, og det er faktisk lykkedes meget godt. De fleste tager lidt af det hele. Og det ER bedst at kunne vælge netop dét, som man rent faktisk har brug for på det pågældende tidspunkt. HVIS man altså KAN dét!

I formiddags holdt jeg et lille indlæg om Solskinsmadens oprindelse, dens indhold og baggrunden for dens enkelthed stillet over for de mange mulige og fantastiske måder, som rå og frisk mad KAN tillaves på, hvis man har tid og fantasi. I Fod på Livet tager vi den aller enkleste form, som alle kan forstå og håndtere. Vi kom også ind på tygningens kunst, vands vigtighed i kroppen kombineret med saltindtag, syre-base balance, yin/yang og flere andre emner. Det vigtigste er dog at lære sig kunsten at mærke efter, hvad der er godt for én selv, at kunne lukke ørerne for alle menneskers gode råd og blive sin egen læge.

Om eftermiddagen holdt Lars Mygind et indlæg om energetisk afbalancering og sluttede af med en åndedræts-session. Det var nogle meget glade og opmuntrede deltagere jeg mødte, da de kom fra den oplevelse.

Lige nu sidder jeg på Solhverv Privatskole her i Vebbestrup. Vi har en hel fløj, hvor pedel Jens Erik Bjørn har hjulpet os med at rigge et tv til, så vi kan se dele af det filmmateriale, som Per og Peter har optaget under turens forløb. Og det må være ekstremt morsomt, for jeg hører det ene latterbrøl efter det andet.
Her er et par af tilskuerne ved fremvisningens start; Ejnar, Marianne, Pelle, Peter, Marianne og Bent.


Det har været en skøn fridag med en skøn og fredfyldt stemning. Grethe, Peters mor dukkede op og hjalp køkkenholdet med aftensmaden og medbragte endog et par trykte sange. Og sørme om ikke gruppen viste sig at være rigtig godt syngende!
Anne er også kommet til i dagens løb og vil afløse Peter som chauffør!

Aftenens suk: Hvordan kan det være at brusere altid synes at være kalkede til? Og altså især på skoler! Det er ganske enkelt ofte ikke muligt at fange to stråler på samme tid med mindre man er meget, meget stor. Og her i projektet taber alle i vægt, så det er ikke godt at vide, hvordan det går med vaskbarheden i det lange løb....! Nå, men vi kan da stadig holde hinanden ud, så helt slemt kan det ikke være.
- god nat og sov godt.